Breaking news

Tarom a anulat șapte curse aeriene din cauza uni protest spontan al piloților

Șapte curse aeriene ale Tarom au fost anulate luni dimineață, iar altele două au avut întârzieri, din cauza unui protest spontan al piloților și copiloților. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus i-a chemat marți, la negocieri pe liderii de sindicat.

tarom - avionPiloții români au declanșat un protest spontan, luni dimineață, și au refuzat să opereze șapte curse, șase interne și una internațională. Protestul a creat nemulțumiri pasagerilor care au fost nevoiți să stea ore în șir în aeroport și mai apoi să plece la destinație cu alt mijloc de transport sau să își amâne plecarea.

”Compania TAROM anunţă întârzieri şi anulări pe cursele de astazi, 15.09.2014. Aceste neregularităţi ale zborurilor au apărut din cauza unor acţiuni spontane ale echipajelor TAROM (piloţi şi copiloţi). Momentan, compania nu a primit o informare oficială din partea acestor echipaje. Compania TAROM regretă situaţia creată şi depune toate eforturile pentru desfăşurarea normală a zborurilor”, se arată în comunicatul de presă al TAROM, remis exclusivNEWS.ro.

În urma acţiunilor unor piloţi ai Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM SA ce au dus la anularea mai multor zboruri TAROM, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a solicitat conducerii companiei, ce este sub autoritatea Ministerului Transporturilor, să ia măsurile ce se impun pentru deblocarea acestei situaţii.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a convocat marţi, 16 septembrie 2014, la sediul Ministerului Transporturilor, conducerea Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM SA şi sindicatele din TAROM, în vederea deblocării situaţiei ce a dus la întârzierea sau anularea mai multor zboruri ale companiei. Ministrul Ioan Rus a luat această decizie ca urmare a situaţiei neplăcute în care au fost puşi  pasagerii TAROM şi a insistat asupra faptului că angajamentele asumate faţă de călători trebuie respectate. Ministrul Transporturilor îşi exprimă încă o dată convingerea că deblocarea acestei situaţii poate avea loc doar într-un cadru instituţional adecvat şi se declară dispus să susţină soluţiile eficiente găsite de cele două părţi în urma discuţiilor.  Ministrul Transporturilor face apel atât la conducerea companiei, cât şi la sindicatele din TAROM ca până cel târziu la sfârşitul acestei zile să se aşeze la masa negocierilor şi să găsească rapid soluţii, astfel încât activitatea Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române să revină la normal. Ministrul Ioan Rus solicită celor două părţi implicate să urgenteze procedura de negociere pentru ca pasagerii să nu aibă de suferit şi atrage atenţia că soluţiile se pot găsi doar într-un cadru instituţional adecvat, nu de pe poziţii de forţă”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Transporturilor, remis exclusivNEWS.ro.

În acest moment, zborurile anulate sunt:

ROT651 Bucureşti-Cluj

ROT347 Cluj -Viena

ROT621 Bucureşti-Oradea

ROT615 Bucureşti –Baia Mare

ROT231 Bucureşti -Budapesta

ROT605 Bucuresti-Timisoara

ROT701 Bucureşti –Iaşi

 

Pasagerii cursei ROT 701/2 Bucureşti –Iaşi –Bucureşti vor călători cu zborul ROT 705/6 Bucureşti –Iaşi –Bucureşti, cu plecare la 12:50 iar pasagerii cursei ROT 231 Bucureşti –Budapesta vor călători cu zborul ROT 235 Bucureşti –Budapesta. Cursa ROT226 Praga-Bucuresti a fost rerutata Praga-Budapesta-Bucuresti. Pasagerii cursei ROT 232 Budapesta-Bucureşti vor călători pe cursa ROT 226 Praga – Bucureşti şi ROT 236 Budapesta-Bucureşti.

Întârzieri

ROT 363 Bucureşti- Amsterdam

ROT343 Bucuresti-Viena