Breaking news

Țările dau bir cu fugiții de la Eurovision 2014

Șase țări și-au anunțat deja neparticiparea la concursul Eurovision 2014, găzduit de Danemarca. Iar lista rămâne deschisă. România nu a confirmat încă, participarea la show-ul european.

voting finala eurovision 2013Croaţia, Slovacia, Andora, Luxemburg, Monaco şi Maroc sunt cele șase state care și-au anunțat deja retragerea de la Eurovision 2014, găzduit de Danemarca. Și lista ar putea fi completată și de Turcia și Polonia care nu au participat din în acest an la concursul european.

Turcia, care a refuzat să participe la Eurovision 2013, exprimându-şi insatisfacţia faţă de regulamentul în vigoare, şi-a înfiinţat propriul concurs de tipul Eurovision. Astfel, „Turkvision” va fi un concurs anual, la care vor participa reprezentanţii a 20 de ţări şi regiuni autonome populate cu minorităţi turceşti. Prima ediţie a acestui concurs va avea loc la Eskisehir în luna decembrie.

Nici România nu a confirmat încă, participarea la Eurovision 2014.

Finala Eurovision 2014 va avea loc pe 10 mai 2014, la Copenhaga, capitala Danemarcei, întrucât Emmelie de Forest, cu piesa „Only Teardrops” a câștigat ediţia din 2013.

Semifinalele vor avea loc pe 6 mai, respectiv 8 mai, în sala B&W, aflată în portul capitalei daneze.

Din 2004, de când există sistemul de votare cu semifinale la Eurovision, doar patru ţări s-au calificat în mod constant, în fiecare an în finală, iar România este printre ele, celelalte trei fiind Grecia, Rusia şi Ucraina.

Eurovision este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.