Breaking news

Târg de produse tradiționale la București

Bucureștenii sunt așteptați în weekend la ce-a de-a treia ediţie a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale să cumpere produse și preparate tradiționale din toate zonele folclorice ale țării.

targ_prod_traditionaleVizitatorii pot cumpăra și degusta  borşul moldovenesc cu lobodă şi ceapă verde, sarmale cu urdă în podbal, păstrăv la hârzov de brad, socată şi siropuri naturale. Producătorii maramureşeni au venit cu multe prăjituri de casă făcute după reţete tradiţionale. Prăjiturile de casă cu mac şi nucă sau cu umplutură de fructe (vişine sau gem), cu vanilie, parfait-ul de ciocolată cu nucă, pregătite de Rodica Ţiplea din Ocna Şugatag, au atras, de la deschidere, clienţi veniţi special să se răsfeţe cu bunătăţile pregătite ,,până târziu în noapte’ de gospodinele din Maramureş.

Binecunoscutul magiun de Topoloveni, premiat la Bruxelles, a venit, vineri, împreună cu sora sa mai mică, dulceaţa de căpşuni, fără zahăr, bogat în fibre alimentare.

Pentru cei care apreciază brânzeturile, Poponeci Ion din Şirnia, judeţul Braşov, a venit cu mai multe sortimente făcute din laptele celor 140 de oi şi 14 vaci mulgătoare ale familiei. Cu toate că preţurile sunt aceleaşi ca pe piaţa din Braşov, aici vânzarea e ceva mai bună pentru că preparatele familiei sunt mai bine apreciate. Brânzeturile din lapte de vacă sau oaie sunt pregătite în gospodăria familiei.

Evenimentul se desfăşoară în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Siseşti”, în perioada 18 – 20 iunie 2010, orele 9.00 – 18.00.  Târgul îmbie bucureştenii cu multe alte produse, toate ecologice, fără conservaţi, şi gustoase după cum le laudă producătorii.