Breaking news

Țânțarii te pot îmbolnăvi grav. Iată cum îi poți ține la distanță pe timpul verii

loading...

Debutul verii ne aduce pe lângă temperaturi ridicate și o atmosferă relaxantă, și o mare bătaie de cap: țânțarii. Aceste insecte ne pot strica ziua și chiar ne pot îmbolnăvi grav. De aceea vă prezentăm câteva măsuri prin care vă puteți feri de țânțari.

scapa de tantariAceste insecte sezoniere creează discomfort și ne pun sănătatea în pericol, întrucât ne pot îmbolnăvi de meningită și pot transmite și alte boli grave.

În momentul în care ne înțeapă pentru a ne suge sângele, ţânţarul-femelă ne injectează mai întâi o cantitate de salivă care conţine substanţe anticoagulante, ce ajută la o mai bună ingerare a hranei. O parte din aceste substanţe ne rămân în piele şi ele sunt responsabile de roşeaţă, inflamaţie şi mân­cărime.

Avem la îndemână două variante de a scăpa de țânțari: metode tradiționale și unele profesionale bazate pe dezinsecții cu substanțe specifice.

Pentru a preveni înţepăturile, poţi folosi uleiuri esenţiale de lămâie, de melisă, de mentă, de levănţică sau de cimbru pentru odorizarea locuinţei, în lampa de aromaterapie.

Dacă locuieşti la casă şi te temi că te vor invada ţânţarii, plantează rozmarin, gălbenele, mentă, busuioc, cimbru sau mărar în grădina. Pune-le în apropierea casei sau a locului în care luaţi masă afară. De asemenea, poţi să plantezi mentă, cimbru şi rozmarin în ghivece şi să le aşezi pe balcon sau la bucătărie, dacă locuieşti la bloc.

Poţi să deschizi liniştită geamul de la dormitor, dacă pe pervaz ai ghivece cu regina nopţii sau garofiţe. Mirosul acestora vor ţine insectele la distanţă, iar tu te vei putea bucură de o noapte liniştită. Şi lavandă are aceleaşi rezultate. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva picături de ulei esenţial pe o panglică sau pe un prosop pe care să le laşi în apropierea ferestrelor.

Atunci când ieşi în oraş, poţi preveni înţepăturile de insecte în mod natural prin frecarea unor frunze de mentă strivite pe zonele expuse. De asemenea, cremele cu esenţe de lămâie, de eucalipt, de scorţişoară, de mentă sau de rozmarin, aplicate pe piele, resping insectele.

Usturoiul alungă țânțarii, se spune, dar nu există cercetări aprofundate care să dovedească acest lucru. Uleiul pur de usturoi frecat pe piele va ține, cu siguranță, țânțarii la distanță, dar și pe toți oamenii.

Fie că e una parfumată sau obișnuită, o lumânare aprinsă va ține departe țânțarii din cauza fumului.

Orice piscină sau bazin cu apă poate deveni casă pentru țânțari. Astfel că, este recomandabil ca apa să fie schimbată cât mai des, iar recipientele din jurul casei de strâns apă de ploaie să fie acoperite.

Se pare că țânțarii sunt zburători slabi, iar dacă stai lângă ventilator te ajută să scapi de ei.

Uleiul de cătușnică este de 10 ori mai eficientă în a alunga țânțarii decât unele produse din comerț.

Dacă toate aceste metode casnice și tradiționale nu au efect din cauza invaziei mari de țânțari, atunci este cazul să apelezi la firmele de dezinsecție.

Pentru ca rezultatele tratamentelor împotriva ţânţarilor să fie optime, fie că e vorba de zona cu vegetaţie, terase, curţi, grădini sau spaţii comune, Compania DDD îți trimite specialiștii la tine acasă ca să te scape de insectele nepoftite care îți strică vara.

Dezinsecţia împotriva ţânţarilor este recomandată a se efectua prin pulverizarea cu atomizorul sau cu pompă de joasă presiune asupra vegetaţiei iar apoi imediat să se completează cu tratamentul prin termonebulizare.

Montarea plaselor de țânțari la uși și ferestre împiedică pătrunderea insectelor în locuință și astfel punem o barieră în calea acestora și putem menține tot timpul zilei, ferestrele deschise pentru aerisirea încăperilor.

loading...