Breaking news

Talibanii au ucis 21 de polițiști pakistanezi răpiți în urmă cu trei zile

Militanţii din Pakistan au ucis în jur de 21 de poliţişti, răpiţi în urma unui atac asupra a trei baze ale forţelor guvernamentale, în apropiere de Peshawar, la graniţa cu Afganistan.

incendiu pakistanDoar doi dintre bărbaţii răpiţi în urmă cu doar trei zile au reuşit să scape, în timp ce unul se află în stare critică.

Aproximativ 200 de militanţi armaţi au invadat două dintre baze, joi, sechestrând poliţişti, luându-le armele şi incendiind clădirile. Doi poliţişti au fost ucişi chiar în timpul asaltului.

Organele pakistaneze au lansat o operaţiune de recuperare a ostaticilor, iar un oficial al guvernului, Naveed Akbar, a transmis că trupurile celor ucişi au fost găsite la o distanţă de 4 km de locul de unde au fost răpiţi poliţiştii.

Acesta este al treilea atac în zona Pashawar, din ultima lună. Nişte bombardieri sinucigaşi au atacat aeroportul oraşului, omorând patru oameni, iar sâmbăta trecută un politician al Partidului Naţional Awami a fost ucis în timpul unei adunări. Alte şapte personae au murit ca urmare a unei explozii.

Incidentul s-a produs după ce vineri, un cap al talibanilor, Hakimullah Mahsud, a publicat un material video în care se oferea să deschidă negocierilecu Islamabad, refuzând totodată să renunţe la arme şi cerând ca Pakistanul să întrerupă orice legătură cu Statele Unite, înainte ca discuţiile promise să înceapă.

>