Breaking news

Tabbără ONU din Sudanul de Sud, atacată de rebeli înarmați

loading...

O tabără ONU de protecție a civililor, aflată în Sudanul de Sud, a fost atacată joi de către un grup de persoane înarmate. Atacul armat s-a soldat cu moartea a cel puțin 58 de persoane.

bază onu atacată în sudanMăcel oraşul Bor, din estul ţării, controlat de Guvernul sud-sudanez, la o bază ONU din Sudanul de Sud. Cel puţin 58 de persoane au fost ucise şi peste 100 rănite în atacul armat.

Ministerul Afacerilor Externe din România îşi exprimă profunda preocupare în legătură cu atacarea, la 17 aprilie 2014, a taberei de protecţie a civililor a Misiunii ONU în Sudanul de Sud (UNMISS) din localitatea Bor, de un grup de persoane înarmate, care s-a soldat cu morţi şi răniţi în rândurile civililor sud-sudanezi aflaţi în tabără şi ale personalului UNMISS.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă compasiunea faţă de persoanele rănite şi transmite cele mai sincere condoleanţe membrilor familiilor victimelor acestui atac.

Ministerul Afacerilor Externe cere autorităţilor din Sudanul de Sud să ia măsurile necesare pentru asigurarea securităţii persoanelor refugiate ca urmare a conflictului intern din această ţară.

În conformitate cu sprijinul constant pentru respectarea dreptului internaţional, Ministerul Afacerilor Externe sprijină orice iniţiativă care va conduce la deschiderea unei anchete internaţionale asupra acestui atac soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi răniţi, care va permite aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi.

În ultimele luni, în Sudanul de Sud, ţară apărută pe harta lumii în anul 2011, a izbucnit un conflict intern între grupurile etnice majore din care provin preşedintele şi vicepreşedintele acestei ţări.

Ca urmare a luptelor între grupările armate rivale a crescut numărul persoanelor refugiate iar Misiunea ONU în Sudanul de Sud a trecut la organizarea unor tabere de protecţie a persoanelor refugiate.

Atacarea civililor constituie o crimă împotriva umanităţii iar atacarea personalului unei misiuni de menţinere a păcii a ONU este o crimă de război.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>