Breaking news

Sute de biciclişti dezbrăcaţi, au protestat pe străzile din Madrid

loading...

Câteva sute de biciclişti au inundat centrul Madridului, în cadrul unui protest inedit faţă de situaţia traficului rutier din capitala Spaniei.

Bicicliştii care au luat parte la protest au fost dezbrăcaţi, pentru a atrage atenţia că sunt neprotejaţi în faţa şoferilor madrileni. Mulţi dintre protestatari au profitat de eveniment pentru a-şi exprima şi nemulţumirea în legătură cu situaţia economică a ţării.

Un studiu publicat săptămâna trecută arată că, dintre toate ţările europene, Spania deţine recordul la numărul bicicliştilor ucişi în accidente rutiere.

Totodată, bicicliştii nudişti au avut cîte ceva de spus şi despre sistemul bancar spaniol, care este foarte aproape de prăbuşire.

Reuters informa zilele trecute că guvernul de la Madrid ar urma să solicite ajutorul Uniunii Europene pentru recapitalizarea sistemului bancar. Spania ar deveni astfel a patra ţară – după Grecia, Irlanda şi Portugalia – care cere asistenţă externă, de la izbucnirea crizei euro. Miniştrii de Finanţe din zona euro discută un plan de salvare a băncilor spaniole, care ar putea primi un fond de 100 de miliarde de euro.

loading...