Breaking news

Supravegherea video, o necesitate sau un moft?

loading...

Supravegherea video a devenit în ultimii ani, o modă necesară în securizarea locuinței, a băncilor, caselor de amanet, a magazinelor și chiar a orașelor prin amplasarea camerelor video pe străzi.

camere supraveghere videoCamerele de supraveghere video au apărut pe piață în anii 90, fiind destinate în principal instituţiilor importante ale statului, companiilor mari şi băncilor.

Între timp, acestea au devenit tot mai performante și populare, și pentru că nevoia de siguranță a crescut, sistemele video s-au extins în foarte multe domenii de activitate.

Sistemul de supraveghere video este un instrument eficient de culegere a datelor, de documentare și stocare de informații.

Principalul scop al sistemului video este de a detecta, identifica şi descuraja furtul, tâlhăria, vandalismul, folosirea armelor albe sau de foc, a traficului de droguri cât și a constrângerilor asupra persoanelor.

Sistemul de supraveghere video permite vizualizarea în timpul real, dar şi revizualizarea perioadelor anterioare, astfel încât pot deveni extrem de folositoare anchetatorilor în caz de furt, accident, incendiu, crimă.

Camerele de supraveghere din ziua de azi sunt extrem de performante fiind dotate cu leduri infraroşii, ceea ce permite supravegherea video şi pe timp de noapte.

Unii o consideră un moft, alții o necesitate, în realitate, supravegherea video este indispensabilă atunci când vine vorba de creșterea gradului de siguranță al unei locuințe, firme, locații, parcări, etc.

Nicio bancă din România sau din lume, nu poate fi inaugurată fără a avea montat un sistem performant de supraveghere video, care să ofere elemente de siguranță atât în interiorul angajaților băncii, dar mai ales, în caz de atacuri și jafuri.

Casele de amanet, de asemenea sunt obligate prin lege să dețină sistem de supraveghere video.

Niciun hipermarket, mall, sau chiar un magazin de cartier, nu își permite luxul de a nu instala un sistem de supraveghere video care să-i ferească de furtul produselor.

Supravegherea video s-a extins și în școli, atât în timpul cursurilor pentru supravegherea elevilor în pauze și astfel să prevină violența, dar și în timpul examenului de bacalaureat pentru a stopa copiatul.

Firmele își montează sisteme de supraveghere video pentru a-și monitoriza angajații dar și ca element de securitate alături de sisteme de alarmă și agenți de pază.

Blocurile, casele, ansamblurile rezidențiale, pot fi monitorizate video prin intermediul sistemului de supraveghere video, oferind astfel un plus de siguranță.

Sistemul a evoluat atât de mult încât este utilizat și la supravegherea mijloacelor de transport în comun, a parcărilor, a parcurilor dar și a străzilor. Primăriile, poliția, au montate în intersecții, pe străzile și bulevardele aglomerate, camere video, pentru monitorizarea în timp real a traficului.

Imaginile sunt extrem de folositoare în cazul unor accidente rutiere, în cazul furtului de mașini, al agresiunilor comise pe stradă, sau al actelor de vandalism.

Compania ONLINEMAG S.R.L., cu sediul în București, îți pune la dispoziție prin intermediul site-ului oficial SKUT o gamă completă de sisteme de supraveghere video, camere video pentru interior, exterior, supraveghere copii. Cât și camere video performante pentru realizarea unui sistem video complex pentru firme, clădiri, parcări și magazine.

Studiile recente au demonstrat că prezenta unui sistem de supraveghere video poate scădea rata de infracţionalitate cu până la 80%.

Un imobil monitorizat de un sistem de supraveghere video este mult mai puţin expus tentaţiei hoţilor, numărul spargerilor scăzând drastic.

Nu uita, un sistem video poate fi un adevărat SKUT în calea hoților și a tâlharilor.

Drept urmare, utilizarea a unui sistem format din camere de supraveghere video nu este nicidecum un moft ci mai degrabă o necesitate, o siguranţă în plus.

loading...