Breaking news

Supervulcanul Campi Flegrei amenință să distrugă Europa

Un supervulcan ameninţă să distrugă toate formele de viaţă din Europa. Localizat în apropierea oraşului Napoli, acesta este un vulcan activ aflat în cea mai mare parte sub apă.

vulcanAmeninţările vulcanului au început cu mici cutremure în zona oraşului Napoli. Seismele nu au provocat pagube majore, însă au dărâmat aparate de aer condiţionat de pe clădiri sau au desprins ornamente de pe ziduri. Experţii au apreciat că seismele nu erau provocate de muntele Vezuviu, aflat în apropierea oraşului, ci de unul dintre cei mai mari şi mai periculoşi vulcani din lume: gigantul Campi Flegrei.Acesta este un supervulcan nu prea vizibil, dar foarte periculos. Puterea mistuitoare a acestuia ar putea rade o parte din formele de viaţă aflate pe continentul european.

Vulcanul activ Campi Flegrei are 24 de fisuri vulcanice şi mai multe cratere. Centrul vulcanului este situat sub apele Golfului Napoli, lângă localitatea Pozzuoli.

Lucrările de cercetare au fost stopate de primarul oraşului Napoli. Aceştia vroiau să faca o săpătură de 500 m, în primă fază, urmând ca în primăvară să se ajungă la 4000 m. Conducerea localităţii a afirmat că această cercetare ar putea face mai multe pagube.

>