Breaking news

La multi ani 2013!!! Superstiții despre cifra 13

La mulți ani și la mulți bani dragi români vă urăm la început de an 2013. Cele bune să se adune iar cele rele s se spele.

la muli ani 2013Anul 2013 este sub semnul zodiacal al Vărsătorului. Astrologii spun că cei născuți în această zodie vor reuși în acest an doar dacă vor fi insistenți și nu se vor da bătuți.

Cu dogoritorul Marte în Vărsător și magnificul Jupiter în casa erotismului Vărsătorului, începi anul 2013 într-o formă sexuală fabuloasă! Marte și Jupiter au prin ei înșiși legătura cu vigoarea fizică și poftele trupești, mult evidențiate acum de casele prin care trec.

Deși în tradiția populară numărul 13 reprezintă ghinion, în numerologie lucrurile stau cu totul altfel.

Știința numerelor înseamnă mai mult decât operații și analize. Numărul deține o informație, o vibrație, un cod, un simbol care, interpretat corect, poate dezvălui destine, caractere, soluții și cunoaștere spirituală. Cifrele dețin o forță divină, un mister, iar studiul lor poate conduce pe cărări nebănuite.

Numerologia operează cu numerele de la 1 la 9, la care se adaugă numerele maestre (11, 22, 33, 44) dar, pe lângă acestea, mai sunt o mulțime de numere compuse. Din multele numere compuse numărul 13 este un număr controversat.

În numerologie numărul 13 este considerat ca fiind 4 (1+3). Numărul 4 nu este ales la întâmplare: 4 elemente (aer, apă, foc, pământ); la Tarot sunt: cupe, bâte, spade si monede; 4 aripi ale morii; 4 puncte cardinale; omul în totalitatea sa este format din spirit, suflet, lumină și trup, crucea sfântă, etc.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstitie a nr. 13, dar la ei aducea noroc. Ei credeau că sunt 12 trepte ale scării care duce la viata eternă. Atingând a 13-a treaptă însemna că ai trecut dincolo. Numărul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Pe vremea romanilor, a apărut si superstitia negativă a numărului 13. La crestini, la Cina Cea de Taină au fost 12 invitati (Apostolii). Dar a venit si al 13-lea – Iuda Iscariotul, care l-a trădat pe Iisus.

Prin prisma Kabbalei și a Tarotului numărul 13 reprezintă Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majoră 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizează de fapt o transformare, un eveniment care se termină pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate si nu de un sfârsit total. Spiritual, moartea reprezintă terminarea vietii pe Terra, dar începutul unei alte vieti pe alte planuri.

Ca număr , 13 este un număr prim, care nu se împarte decât la el însusi si la nr. 1; el nu se raportează decât la el însusi si la Divinitate/Puterea Supremă (care este reprezentată de numărul 1).

În unele cărti, 13 este socotit si autodistrugător. Acest număr 13, ca si combinatiile de numere în care el se regăseste, se pare că atrage si acumulează o serie de vibratii autodistrugătoare asupra oamenilor care-l au în matricea lor numerologică.

Oamenii născuți în data de 13 sunt harnici, conștiincioși și disciplinați, care-și realizează țelurile propuse lent, dar sigur.

Sunt însă introvertiți si putin comunicativi și tind să ia decizii fără a tine seama de părerea colaboratorilor.

Numărul 13 este socotit un număr al surprizelor și el conduce la superstiții.  Viața multor oameni a fost marcată de acest număr 13.

Așadar nu luați în calcul superstițiile privind ghinionul pe care-l atrage cifra 13 și începeți un nou an cât mai excelent.