Breaking news

Supercupa Europei jucată de Real Madrid şi FC Sevilla, va fi în direct la TVR

Cupa Mondială s-a încheiat, dar fotbalul european continuă la TVR. Supercupa Europei se vede la TVR 1, TVR HD şi TVR+ pe 12 august, de la 21.45.   

supercupa europei_12 augustPe 12 august, de la ora 21.45, TVR 1, TVR HD şi TVR+ transmit, din nou, Supercupa Europei, competiţie ajunsă la ediţia cu numărul 40. Meciul comentat de Marian Olaianos este precedat, la TVR 1, de la ora 21.00, de Studio Fotbal. Supercupa Europei, program moderat de Tudor Furdui, care revine şi cu rezumatul şi analiza partidei, după încheierea acesteia. La Studio Fotbal. Supercupa Europei, Tudor Furdui va sta de vorbă cu antrenorul Ionuţ Badea şi internaţionalul Gabi Popescu.

Supercupa Europei se dispută între echipe din aceeaşi ţară pentru a patra oară în istorie, după ediţiile din 1990 (echipe italiene), 1993 (echipe italiene) şi 2006 (echipe spaniole). Real Madrid şi FC Sevilla au, fiecare, câte o Supercupă a Europei în palmares.

Câştigători pentru a zecea oară ai Ligii Campionilor (record absolut), madrilenii se află în finala Supercupei Europei pentru a patra oară. Real a mai jucat în 1998 (când a pierdut în faţa englezilor de la Chelsea, 0-1), în 2000 (când a pierdut cu Galatasaray Istanbul, 1-2) şi în 2002, când au reuşit prima lor victorie în Supercupă: 3-1 cu Feyenoord. În toate cele patru cazuri în care au jucat Supercupa Europei, madrilenii au venit din postura de câştigători ai Ligii Campionilor.

La rândul său, FC Sevilla joacă pentru a treia oară un meci de Supercupă a Europei. Andaluzii au mai jucat în 2006 (când au învins cu 3-0 pe FC Barcelona) şi în 2007 (au pierdut în faţa lui AC Milan, cu 1-3).

În al doilea an consecutiv, după Praga 2013, Supercupa Europei nu se mai dispută la Monaco. Acum, locul ales de UEFA a fost Millenium Stadium, din Cardiff, oraşul natal al vedetei lui Real, galezul Gareth Bale, cel mai scump jucător din lume.

 

>