Breaking news

Sunt preturile unui implant dentar, DrAristide.ro mai mici decat in alte capitale europene?

Unul dintre principalele motive pentru care romanii din diaspora se intorc acasa este acela de a-si rezolva problemele de ordin medical, iar implanturile dentare se afla in topul nevoilor de natura medicala pe care le au. De ce aleg Romania pentru astfel de interventii este simplu de inteles. Preturile practicate de doctorii din Romania sunt mult mai mici, in comparatie cu cele din alte capitale europene, iar calitatea actului medical este una superioara!

Demersurile pe care trebuie sa le faca cei care se confrunta cu probleme de natura stomatologica si au nevoie de unul sau mai multe implanturi sunt simple. In principiu, trebuie sa isi planifice din timp programarile la medicii stomatologi, pentru a se asigura ca au suficient timp la dispozitie pentru ca lucrarile sa fie realizate in parametri optimi si sa se intereseze despre cat costa implant dentar toata gura, pentru a sti cum sa-si gestioneze finantele!

Pentru a veni in intampinarea persoanelor care au nevoie de implant dentar, DrAristide.ro raspunde la cele mai importante intrebari la care acestea cauta raspunsuri:

  1. Care este cea mai aglomerata perioada in cabinetele stomatologice? In general, din iunie si pana in august, romanii isi aloca timp pentru a merge la doctorii din tara, in loc sa apeleze la specialistii pe care ii au la dispozitie in strainatate, acolo unde lucreaza. Principalul motiv pentru care se intampla acest lucru tine de preturile cu mult mai mici pe care pacientii le platesc in Romania;
  2. Cand este recomandat sa se faca programarile? Cu cat mai din timp, cu atat mai bine. De exemplu, cei care au concedii in iunie si iulie pot sa ia legatura cu specialistii in domeniul stomatologic inca din aprilie sau din mai;
  3. Cat timp dureaza operatiile de implant? Nici in acest caz nu exista un raspuns universal valabil, dar medicii sustin ca de cele mai multe ori, lucrarile pentru implanturi pot fi realizate in cateva saptamani, aceasta perioada incluzand atat realizarea radiografiilor necesare la inceput, cat si timpul aferent realizarii implanturilor propriu-zise. Mai mult, au inceput sa apara si solutii rapide: este vorba despre implanturile care pot fi gata in doar 24 de ore, dar ale caror preturi sunt usor mai ridicate.

Cat costa un implant dentar pentru toata gura?

Pe langa realizarea programarilor din timp, cei care se confrunta cu probleme dentare trebuie sa discute cu medicii si despre cat costa implanturile dentare. In mod cert, nu se pot practica tarife standard, care sa fie aplicabile pentru toata lumea, intrucat fiecare pacient in parte are nevoi speciale, in functie de starea de sanatate, dar si de numarul de dinti pentru care sunt necesare implanturile.

Este esential, insa, ca oamenii sa stie ca pentru un singur implant vor scoate din buzunar in jur de 500 de euro. Avantajul de care se pot bucura este acela ca la anumite cabinete medicale pot achita preturile si in 2 sau 3 transe. Prin urmare, nu vor simti o presiune financiara la fel de mare ca atunci cand ar achita integral tarifele.

>