Breaking news

Suferi de miopie? Uite 4 metode prin care iti poti corecta vederea!

loading...

Miopia afecteaza aproximativ 25% din populatia planetei si este considerata o boala comuna. Reprezinta un viciu de refractie al ochiului care se manifesta prin vedere neclara si dificultati in distingerea obiectelor sau a persoanelor aflate la distanta. Daca ai un prieten miop, care se plimba prin oras fara ochelari, iar tu ii faci cu mana de pe partea cealalta a strazii, in functie de gradul de miopie al acestuia, sa stii ca s-ar putea sa nu te recunoasca!

Miopii disting silueta si faptul ca cineva le face cu mana, dar chipul persoanei apare, de obicei, neclar. La fel se intampla si cu afisele care contin scris ori cu numerele autobuzelor. E bine de stiut faptul ca doar medicul poate da un diagnostic solid, pentru ca vederea neclara poate avea mai multe cauze. Pentru ca stiinta si medicina au evoluat, exista astazi mai multe metode prin care miopia poate fi corectata. Unele metode sunt clasice, altele mai moderne. 

Iata un top 4 metode prin care poti sa vezi din nou bine, daca suferi de miopie:

  • Ochelarii de vedere

Acestia reprezinta varianta clasica, peferata de cele mai multe persoane, fiind o metoda comoda de a corecta viciile de refractie. Trebuie doar sa ii stergi, sa ii pui simplu pe nas si esti gata de plecare. Dezavantajul este ca in sezonul rece lentilele se aburesc la schimbarile bruste de temperatura. De asemenea, rama nu se potriveste cu toate tinutele din garderoba. Cu toate acestea, exista la Medical Optic modele chic, purtate cu placere chiar si de catre persoanele fara defecte de vedere. In plus au aparut solutii contra aburirii lentilelor. Asadar, poti incerca ceva nou!

  • Lentilele de noapte

Aceste lentile speciale se aplica pe ochi seara, inainte de culcare, si corecteaza miopia. Dimineata, cand te trezesti, trebuie sa le scoti si… surpriza! Scapi de vederea neclara pe tot parcursul zilei. Producatorii dau asigurari ca aceste lentile de noapte pot fi purtate inclusiv de catre copii sau adolescenti. Avantajele sunt numeroase: nu mai este nevoie sa porti ochelari si nici sa te preocupi ca nu vezi bine de la distanta.  Lentilele de noapte sunt create dintr-un material special care, pe parcursul purtarii, reusesc sa asigure o remodelare blanda a suprafetei ochiului, pentru ca la trezire vederea sa fie perfecta. In functie de producator, efectul dureaza aproximativ 72 de ore. 

  • Operatia cu laser

Desi metoda nu este una noua, exista numeroase tipuri de laser cu ajutorul carora miopia poate fi corectata. Specialistii spun ca in decursul anilor, datorita evolutiei stiintei in domeniul medical, medicii au obtinut posibilitatea sa corecteze afectiuni mult mai simplu cu ajutorul diverselor dispozitive sau chiar al robotilor. Daca vrei sa apelezi la aceasta metoda, rezultatul poate fi unul extrem de bun si nu va mai fi nevoie sa porti decat ochelari de soare. Exisa, insa, si cateva minusuri: costurie sunt destul de mari, iar unii pacienti au ramas in urma unor astfel de interventii cu dificultate la vederea nocturna si halouri. Asadar, trebuie sa iti asumi anumite riscuri!

  • Lentile de contact de zi

O varianta acceptabila ca si pret, care te scapa de ochelari, mai ales daca nu-ti place sa ii porti, o reprezinta lentilele de contact. Le pui dimineata, dupa ce te trezesti si le poti purta fara griji timp de opt ore sau chiar mai mult. E bine sa ai la tine lacrimi artificiale pentru ca uneori iti vei simti ochii uscati. Ai grija a nu nu iti intre muste sau praf in ochi pentru ca va trebui sa scoti lentilele si sa le cureti, lucru ce nu este mereu la indemana. 

Asadar, miopia nu poate fi tratata, insa poate fi corectata sau operata. Metoda cea mai buna difera, bineinteles, de la o persoana la alta! Asta pentru ca fiecare alegere are plusuri si minusuri. 

sursa foto: shutterstock.com 

loading...