Breaking news

Suedia a câștigat concursul Eurovision 2015 cu o piesă plagiată – VIDEO

Suedia este acuzată de specialiștii în muzică, că piesa ”Heros”, cu care a câștigat concursul Eurovision 2015, este plagiată după cea a lui David Guetta -,,Lovers on the sun”.

suedia piesa eurovision 2015 - plagiatScandal de plagiat și la cea de-a 60-a ediție a Eurovision Song Contest, desfășurată la Viena. Suedia, marea câștigătoare a finalei din 2015, este acuzată că a cucerit trofeul cu o piesă furată.

Piesa ”Heros”, interpretată de suedezul Mans Zelmerlow, pare să fie foarte bine ”inspirată” după cea a lui David Guetta -,,Lovers on the sun”.

Pobleme au fost și cu videoclipul piesei Suediei, întrucât omulețul din grafică nu era chiar original. Dina cest motiv, prima variantă a videoclipului Suediei a fost scoasă de pe contul oficial EUROVISION, pentru că încărca drepturile de copyright.

șeful delegației suedeze STV- Christer Björkman a adjus cu jumătate de gură că s-au inspirat: Recunoaștem că am fost inspirați de munca altora, dar refuzăm să admitem că e un plagiat. Oricum, nu avem timp pentru asta. Viața este o sumă de conjuncturi, iar faptul că Rusia se afla pe punctul de câștiga concursul a determinat o susținere și mai puternică pentru suedezul Mans Zelmerlow.

Sâmbătă seară, Suedia s-a clasat pe primul loc în finala Eurovision 2015, acumulând 365 de puncte de la toate cele 39 de țări participante și votante.

Astfel în în 2016, concursul Eurovision revine în Suedia, după o pauză de patru ani.