Breaking news

Succesul Simonei Halep la Roland Garros, urmărit de 60% dintre români

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES, 60% dintre români au urmărit evoluția Simonei Halep la Roland Garros. Tenisul se află pe poziția a doua în topul celor mai urmărite competiții sportive (18%), urmat de handbal cu 11%, iar fotbalul e pe primul loc cu 26%.

simona halep - roland garros 201460% dintre participanții la acest studiu spun că au urmărit unele din meciurile Simonei Halep de la Roland Garros, iar 13% declară că au urmărit toate meciurile susținute de sportiva româncă la acest turneu.

Bărbații, cei peste 65 de ani, locuitorii din mediul urban, cei cu studii superioare și care locuiesc în regiunea de Sud a țării sunt categoriile de public care au urmărit toate meciurile de la Roland Garros disputate de Simona Halep.

84% dintre cei chestionați cred că Simona Halep ar fi meritat să câștige turneul de tenis de la Paris.

Un sfert dintre respondenți au un grad ridicat de optimism în ceea ce priveşte parcursul Simonei Halep la Wimbledon şi cred că Simona Halep va câștiga cu siguranță turneul de la Wimbledon, 57% cred că Victoria este probabilă.

Ilie Năstase este indicat de o treime dintre respondenți drept sportivul roman care a câștigat, în trecut, turneul Roland Garros.

15% dintre cei chestionați o indică pe Virginia Ruzici, iar 8% pe Ion Țiriac. 43% dintre cei chestionați nu reușesc să indice numele unui un câștigător român la Roland Garros.

ROMÂNII ȘI SPORTUL

Sportul de performanță este practicat de 17% dintre copiii respondenților. O treime dintre cei care practică sport de performanță au ales fotbalul (32%), un sfert au optat pentru artele marțiale (24%), 15% pentru înot, 7% pentru baschet. Tenisul de câmp, handbalul și dansurile sportive sunt practicate de 5%.

Respondenții ai căror copii nu practică un sport de performanță spun că le-ar din plăcut ca aceștia să aleagă fotbalul (24%), tenisul de câmp (13%), handbalul (11%), înotul (9%) sau gimnastica (6%). Principalele motive indicate de respondenți ca fiind determinante pentru nepracticarea unui sport de performanță de către copiii lor sunt: – Lipsa posibilităților financiare (19%) –

Distanța până la cel mai apropiat club sportiv (19%) – Lipsa de interes/concentrarea pe școală/vârsta (11%) Peste jumătate dintre români (54%) cred că, din punct de vedere financiar, pentru o familie din România este destul de puțin accesibil să își dea copilul să urmeze un sport de performanță, iar 20% cred că este inaccesibil. Totuși, 22% cred că acest lucru este foarte și destul de accesibil.