Breaking news

Dana Bunescu, Ursul de Argint pentru pelicula ”Ana, mon amour”

loading...

Dana Bunescu a dat lovitura la Festivalul de Film de la Berlin. A câștigat Ursul de Argint pentru montajul filmului ”Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer.

dana bunescuCinematografia românească obține un nou succes pe plan internațional. Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin.

”Ana, mon amour” a fost proiectat în premieră mondială vineri seara în cadrul competiției oficiale a prestigiosului festival de la Berlin, pe marile ecrane din România putând fi vizionat începând din 3 martie.

Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu și Iulia Lumânare și a fost inspirat de romanul ”Luminița, mon amour” scris de Cezar Paul Bădescu.

Directorul de imagine este Andrei Butică, montajul și sound design-ul îi aparțin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Mihaela Popescu, costumele de Augustina Stanciu, sunetul înregistrat de Andre Rigaut, iar machiajul a fost realizat de Christina Paul. Producătorii filmului sunt Călin Peter Netzer și Oana Iancu.

Regizorul Călin Peter Netzer este laureat al premiului ”Ursul de Aur” în 2013, cu filmul ”Poziția Copilului”.

Pelicula ungară “On body and soul”, o poveste de dragoste poetică ce se derulează într-un abator, a câștigat sâmbătă Ursul de Aur pentru cel mai bun film din competiția oficială a Berlinalei.

loading...