Breaking news

SUA va livra armament Ucrainei în războiul cu Rusia

loading...

Statele Unite ale Americii vor furniza armament armatei Ucrainei, pentru a putea face față asaltului trupelor ruse din estul țării.

tanc ucraina - ionsurgentiAcordul de la Minsk, semnat pe 12 februarie între oficialii de la Kiev, Putin și rebelii proruși din Ucraina, este nefuncțional, iar un război pe față între Ucraina și Rusia, este iminent.

Din acest motiv, SUA, se pregătește să furnizeze armament Ucrainei.

Vicepreşedintele Parlamentului ucrainean Andrei Parubii a anunţat miercuri pentru postul de televiziune 5 Kanal că oficial de la Kiev și Washington, au început discuţiile privind livrarea de armament Ucrainei.

În prezent, purtăm discuţii la nivel tehnic cu privire la (…) tipurile de arme neletale ce vor fi livrate în curând Ucrainei”, a afirmat Andrei Parubii.

Vicepreşedintele Parlamentului de la Kiev a anunţat că în cadrul vizitei pe care a efectuat-o recent în Statele Unite s-a întâlnit cu oficiali de rang înalt de la Pentagon şi membri ai Consiliului de Securitate, precum şi cu adjunctul secretarului de Stat pentru Afaceri Europene, Victoria Nuland. El a dezvăluit, totodată, că a prezentat o listă cu arme necesare Ucrainei.

Potrivit înțelegerii cu americanii, Armata Ucrainei urmează să primească atât arme letale, cât şi neletale.

Însă, triada europeană, formată din Germania, Franța și Italia, se opun variantei cu furnizarea de armament Ucrainei.

loading...