Breaking news

SUA acuză Ungaria de imixtiuni la referendumul de demitere a lui Băsescu

Premierul Ungariei, Viktor Orban este acuzat de SUA, de imixtiuni la referendumul din România.

La două luni de la revenirea lui Băsescu la Cotroceni, SUA acuză premierul Ungariei, Viktor Orban că s-a amestecat la referendumul de demitere a președintelui.

Prin intermediul unui document al misiunii americane la OSCE, Viktor Orban, este acuzat de imixtiuni periculoase într-un proces politic românesc, instigând populația maghiară din România la boicot.

Mai exact, documentul face referire la faptul că, în timpul campaniei pentru referendum, Orban a venit în România și a îndemnat ungurii să nu participe la vot. Lucru care s-a și întâmplat. La referendum nu s-a realizat pragul de 50%+1 din numărul celor cu drept de vot și astfel referendumul a fost invalidat iar Băsescu s-a întors la Cotroceni.

Culmea ironiei face ca aceste acuzații să vină din partea Statelor Unite, care prin consilierul secretarului de stat, Hillary Clinton, și anume Philip Gordon,  au intervenit în procesul electroal și l-au susținut pe Băsescu.

Gordon a venit în România și a susținut că la referendum s-au produs fraude masive și că circa două milioane de voturi ar fi fost false, cerând repunerea în funcție a lui Băsescu.

>