Breaking news

STUDIU | Ce fac ROMÂNII pentru a se simți în SIGURANȚĂ atunci când se mută în CASĂ nouă?

Atunci când te muti în casă nouă, siguranța trebuie să fie pe lista priorităților. Când spui acasă, spui tocmai sentimentul de confort și liniște. Pe lângă designul care ajuta la crearea unui spațiu relaxant, ai nevoie și de alte elemente care să contribuie la dezvoltarea sentimentului de siguranță.

Dacă tocmai te-ai mutat într-un spațiu nou, ia în considerare aceste precauții pentru a face casa cât mai sigură posibil.

 

  • Schimba cheia

 

Chiar și într-un imobil nou construit, sigur există câteva persoane care au cheia: muncitorii, dezvoltatorii, agentul imobiliar.  Nu poți avea încredere că acești oameni iți vor respecta casa și bunurile. De îndată ce ai ajuns ar trebui să schimbi încuietorile. Multe casele moderne utilizează încuietori chiar și pentru uși sau ferestre din sticlă glisante. Dacă totuși te muti într-un imobil închiriat, asigură-te că înafară de tine și de proprietar, nu deține nimeni altcineva cheia.

  1. Instalează un sistem de securitate

Instalarea unui sistem de securitate este ceva obligatoriu. Ideal ar fi  să faci asta cât mai curând posibil, de preferat înainte de a-ți petrece prima noapte în noua locuință. Dacă deții  un sistem de securitate pentru casa ta anterioară, poți obține ajutor în mutarea acestuia în cea nouă. Dacă nu ai un sistem, poți cumpăra unul nou cu alarme și alte elemente precum lumini, camere de supraveghere video. Totodată, poți apela la o firmă de securitate și pază.

  1. Actualizează-ți sistemul electric

Asigurarea faptului că sistemele tale electrice sunt actualizate reprezintă o problemă majoră pentru a-ți menține casa în siguranță. Pentru a te bucura de un mediu mai sigur și de o sursă de alimentare neperturbată, este esențial să efectuezi actualizări regulate. Cu tehnologia de vârf a industriei poți atinge un nivel mai ridicat al siguranței la domiciliu, așa că, informează-te aici în legătură cu montarea de tablouri electrice.

Typing security code on alarm keybord, to turn it off.
  1.  Instalează un sistem de detectare, semnalizare și alarmă de incendiu

Mulți oameni nu au instalații de alarmă de incendiu în casele lor, crezând că sunt capabili să simtă mirosul de fum chiar și în timpul somnului și pot scăpa astfel, în caz de urgentă. Ei bine, acest lucru nu este deloc adevărat.  Au fost efectuate studii și s-a dovedit că somnul oamenilor este întrerupt când există sunet sau zgomot, dar NU este cazul la miros. Simțul olfactiv se pierde atunci când dormim și nu ne vom trezi, indiferent de cât de puternic este mirosul de fum.

Majoritatea persoanelor nu iau în serios alarmele de incendiu și mulți nu-și testează sau verifică periodic sistemele de alarmă. Singurul lucru care te poate alerta, la un incendiu, este sunetul unui sistem de alarmă de incendiu bine instalat și întreținut. Alarmele de incendiu sunt importante deoarece iți pot da un semnal timpuriu în caz de pericol și iți pot salva viața.

Sentimentul de stabilitate și siguranță sunt esențiale pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Cât de siguri ne simțim acasă și în vecinătatea noastră poate influența obiceiurile noastre sociale și sentimentul de libertate. Când ne simțim în siguranță, este mai ușor să ne relaxăm, să facem toate lucrurile care ne plac și să ne concentrăm asupra muncii sau a lucrurilor pe care trebuie să le facem pentru a ne asigura stabilitatea.

>