Breaking news

STUDIU: 8 din 10 romani le aleg! Care sunt cele mai populare destinatii de vacanta din tara

Un roman merge in medie in patru vacante in decursul unui an. Aceasta medie este asemanatoare cu media celorlalte tari europene, conform cifrelor puse la dispozitie de Eurostat.  Cele mai populare luni pentru vacante sunt decembrie-ianuarie si luna august, atunci cand se gasesc pachete cu reduceri substantiale.

In decursul unui an, majoritatea romanilor isi iau minim o vacanta de un weekend in tara, fie ca vorbim de mersul la mare, la munte, la satiuni balneare sau in orase din tara. De obicei, in aceste vacante mjlocul de transport principal este masina personala.

Atunci cand alegi ca zona de vacanta Romania, exista cateva destinatii extrem de populare, dar unde cu siguranta vei gasi peisaje, conditii si activitati care te vor ajuta sa te relaxezi alaturi de cei dragi:

Litoralul Romanesc

Litoralul romanesc este uneori subapreciat.

Vacantele la mare in Romania pot fi extrem de variate. Este deja binecunoscut ca zona pentru distractie este la Mamaia, care s-a dezvoltat extrem de mult in ultimii ani si se aliniaza standardelor internationale cand vine vorba de turism litoral. Daca nu te deranjeaza preturile piperate, poti alege fara doar si poate Mamaia pentru o vacanta plina de distractie. In schimb, daca preferi vacantele linistite sau cele alaturi de familie si copii, poti alege o statiune cum ar fi Neptun sau Olimp care au inceput sa se dezvolte si ele in ultima vreme, fiind construite numeroase hoteluri noi in aceste statiuni. O alta optiune este reprezentata de statiunile din apropierea Deltei Dunarii, care ofera liniste absoluta si plaje desprinse din filme. O astfel de statiune este Gura Portitei.  Inainte de a pleca la drum, aminteste-ti sa faci o verificare masinii pentru a te asigura ca totul este in regula. Ca sa vezi pretul diverselor piese, poti intra aici, asta in cazul in care vei vrea sa le inlocuiesti. Spre exemplu, daca ai nevoie de un radiator nou, poti comanda un radiator auto pe raoauto.ro , totul fiind realizabil online.

Statiunile de pe Valea Prahovei

Sinaia, Predeal sau Busteni sunt vizitate de un numar imens de turisti de-a lungul unui an. Spre exemplu, anul trecut de 1 mai, gradul de ocupare al statiunilor din Valea Prahovei a fost de 100%, conform datelor furnizate de APDT Prahova. Statiunile din aceasta zona ofera conditii bune, cu preturi de la mici si pana la foarte mari, iar activitatile avute la dispozitie sunt numeroase: trasee montane, parcuri de distractii, plimbari nocturne si desigur, sporturi de iarna in perioada noiembrie-martie.

Castelul Peles de la Sinaia este o atractie pe care merita sa o vizitezi chiar si de mai multe ori.

Fie ca e vorba de sejururi petrecute in destinatiile de vacanta din tara sau doar de escapade de 2-3 zile, Romania poate oferi nenumarate atractii cand vine vorba de turism. De aceea, cateva zone sunt mereu intens vizitate, desi asta nu inseamna ca Romania nu ascunde si alte nestemate cand vine vorba de destinatii de vacanta. Daca vrei sa cunosti tara mai in detaliu, nu te rezuma doar la destinatiile populare de vacanta, ci alege si zone mai putin cunoscute, dar care au atractii si peisaje deosebite.

surse foto:

https://pixabay.com/ro/photos/drumul-de-lichidare-rutier-c%C4%83l%C4%83torie-1556177/

https://pixabay.com/ro/photos/litoral-romania-mare-marea-neagr%C4%83-1891750/

https://pixabay.com/ro/photos/litoral-romania-mare-marea-neagr%C4%83-1891750/

>