Breaking news

STS va realiza o rețea securizată de comunicații pentru Loteria Română

loading...

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va asigura securitatea rețelelor de comunicații pentru jocurile derulate de Compania Națională Loteria Română. Măsura vine după ce la 31 decembrie 2014, Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov a anunțat încetarea contractului cu compania grecească Intralot, care în ultimii 20 de ani a devalizat Loteria Română.

sts - loteria romanaMinisterul Finanţelor Publice, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, au prezentat în şedinţa de guvern de astăzi, un proiect privind aprobarea realizării de către STS a reţelei securizate de comunicaţii de arie extinsă pentru Compania Naţională Loteria Română.

Având în vedere faptul că actualul sistem este depăşit din punct de vedere tehnologic, devine o necesitate modernizarea reţelei de comunicaţii actuale, iar o soluţie de rezolvare stabilǎ şi viabilǎ este încredinţarea acestui obiectiv Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Realizarea reţelei securizate de comunicaţii de date de arie extinsă în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va conduce la asigurarea unui grad înalt de disponibilitate şi securitate, capabil să asigure schimbul de informaţii între locaţiile în care îşi desfăşoară activitatea CNLR şi unităţile care funcţionează în subordinea sa, potrivit legii, cu costuri predictibile şi cât mai scăzute. Modalităţile în care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va asigura implementarea şi managementul serviciilor de comunicaţii securizate vor fi stabilite de comun acord de CNLR şi STS”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului de Finanțe, remis exclusivNEWS.ro.

Sumele necesare pentru achizitionarea echipamentelor şi serviciilor de comunicaţii aferente implementării noii soluţii tehnice vor fi suportate din bugetul CNLR. Proiectul a fost aprobat în cadrul şedinţei de guvern de astăzi, 21 ianuarie 2015.

În prezent, Loteria Română îşi desfăşoară activitatea prin intermediul unei reţele naţionale care cuprinde sediul central, 41 de centre de profi şi aproximativ 2.000 de agenţii proprii şi mandatare.

Loteria Română a fost înființată în anul 1906, iar în prezent, organizează și exploatează, în calitate de unic organizator, pe întreg teritoriul țării, jocuri de noroc.

Contractul dintre Loterie şi Intralot a fost încheiat pe 26 iunie 1992 pentru o perioadă de 10 ani. Pe 23 martie 2000, Loteria a semnat un act adiţional, prin care valabilitatea înţelegerii a fost prelungită până la 31 decembrie 2013. În toată această perioadă, firma grecească a încasat între 7,5 şi 8,5 la sută din încasările lunare brute ale Loteriei.

În 2014, Intralot a încasat de la Loteria Română aproximativ 12 milioane de dolari.

loading...