Breaking news

Traian Băsescu își face campanie electorară cu telefoanele STS

Serviciile secrete din România s-au implicat în campania electorală a lui Traian Băsescu.

Președintele suspendat al României își face campanie electorală prin intermediul serviciilor secrete.

Serviciul de Transmisiuni Speciale, a montat în biroul lui Traian Băsescu din sediul de campanie, un telefon special, fără a avea acest drept.

Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea a spus că președintele interimar, Crin Antonescu și-ar fi dat acordul pentru montarea acestui telefon special.

”Singurele mijloace de comunicaţii ale Serviciului de Telecomunicaţii Speciale sunt instalate legal acolo unde îşi desfăşoară preşedintele suspendat activitatea. Sistemele de comunicaţii instalate de STS sunt cele prevăzute în documentele legale, potrivit statutului pe care îl are acum preşedintele suspendat”, a declarat pentru Ziua veche, Adrian Fulea.

Crin Antonescu a spus că el habar nu are despre acest lucru și că nu și-a dat acordul pentru așa ceva.

Prin intermediul sistemului secretizat de comunicaţii instalat de STS la sediul de campanie, Băsescu poate să vorbească în orice moment cu şefii servicilor secrete (SRI, SIE, SPP, STS etc.) sau cu reprezentanţii Curţii Constituţionale, Curţii Supreme de Justiţie sau Parchetului General şi DNA.

Potrivit legii, Traian Băsescu nu mai putea beneficia de astfel de telecomunicații speciale pe durata cât este suspendat din funcție de către Parlamentul României.

Costin Georgescu, fost șef al SRI, a declarat la Antena 3 că președintele interimar, Crin Antonescu trebuie să convoace de urgență Consiliul Superior de Apărare al țării și să-l demită pe directorul STS,  Marcel Opriș.