Breaking news

STS a greșit hărțile de salvare a victimelor accidentului aviatic din Munții Apuseni

loading...

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a pus la dispoziţia echipelor de salvare a victimelor accidentului aviatic din Munții Apuseni două hărţi de localizare a apelurilor telefonice realizate  în baza infromațiilor furnizate  de medicul Radu Zamfir. Numai că ambele hărți au fost greșite.

sts localizare apel supravietuitori accidentSTS  va pune la dispoziția membrilor CSAT, în ședința de azi, cele două hărți întocmite pe baza informațiilor furnizate de medicul Radu Zamfir și a datelor funrizate de operatorii de telefonie mobilă.

Nici una dintre localizări, însă, nu a fost suficient de exactă pentru ca supravieţuitorii accidentului să fie găsiţi la timp.

Potrivit ziarului România Liberă, Radu Zamfir a apelat 112, serviciul de urgenţă administrat de STS, de pe două numere de telefon. Primul apel către STS a fost efectuat de medic de pe un număr Vodafone la ora 16:22:33. Au urmat şi alte apeluri de pe acelaşi număr. Peste trei ore mai târziu, la 19:31:15, medicul a apelat STS de pe un număr Orange.  Pentru fiecare din cele două numere de telefon, STS a întocmit câte o hartă de localizare.

Locul din care medicul Radu Zamfir a apelat STS de pe un număr Vodafone se află la aproximativ un kilometru distanţă de una din marginile zonei identificate de STS ca fiind acoperite de semnalul antenei Vodafone. În cazul Orange, însă, harta desenată de STS este la kilometri buni de locul în care se afla medicul atunci când a apelat 112.

Din cauza celor două hărți greșite, localizarea locului unde a căzut avionul nu s-a putut realiza și victimele au fost găsite abia după șase ore de către un grup de localnici din comuna Horea.

Avionul s-a prăbușit pe 22 ianuarie 2014, în timp ce efectua un zbor de la București la Oradea în vederea recoltării de organe pentru transplant, de la o persoană aflată în moarte clinică. La bordul avionului prăbușit  se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor, Aurelia Ion, studentă la Medicină şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

loading...