Breaking news

Strategia unui jucător pentru turneele de poker

Pokerul este numai într-o oarecare măsură un joc de noroc. Turneele importante sunt câștigate mai mereu de aceiași jucători, ceea ce confirmă că alți factori sunt determinanți în deciderea rezultatului. Nu am auzit ca aceeași persoană să câștige de multe ori sume mari la ruletă, acolo unde, într-adevăr, contează doar șansa.

Pentru a avea succes la acest joc de cărți, jucătorii trebuie să își construiască o strategie pe care să o perfecționeze o dată cu acumularea experienței. În rândurile care urmează vă prezentăm cele mai importante puncte ale unui plan de joc și atitudinea potrivită din timpul unei partide de poker.

Răbdarea și concentrarea reprezintă virtuți prețioase

Prima regulă: răbdarea este esențială, indiferent de tipul și de momentul jocului. Sfatul experților este ca jucătorul să aibă o atitudine precaută la început, cu riscuri moderate. Este faza în care el trebuie să îi analizeze cu atenție pe toți partenerii de la masă pentru a folosi datele „colectate” mai târziu, atunci când mizele vor fi mai mari. „Ai nevoie să fii concentrat la fiecare mână, chiar dacă de cele mai multe ori nu te vei implica în ea. Această atenție pe care o acorzi celorlalți își va găsi în curând, însă, răsplata, deoarece așa vei înmagazina o serie de informații prețioase despre adversari”, spun specialiștii.

Poziția dată de mâinile de start e cea mai importantă. Este stadiul jocului în care se pune fundația întregii strategii. Iată care sunt recomandările referitoare la felul în care trebuie jucate cărțile primite la prima împărțire:

AA, KK sau QQ – Dacă mai mulți jucători participă la pot și devin foarte agresivi la rândul lor, jucătorul trebuie să fie circumspect: e posibil ca cineva să se bazeze pe un set. Totuși, în general, o pereche de acest tip reprezintă o mână valoroasă, iar cel care o deține își permite să forțeze.

A-K – Se mizează pe varianta raise din orice poziție. În schimb, dacă cineva apelează la un three-bet (re-raise) sau four-bet (re-re-raise), jucătorul trebuie să se retragă în apărare. Sfatul celor cu experiență este să fie aplicată strategia 3XBB pre-flop. Mâna reprezentată de A-K e una care produce cele mai multe eliminări într-un turneu.

Perechi și A-x suited – Oferă oportunitatea de a câștiga foarte multe fise, dar trebuie tratate cu atenție. Perechile sunt bune doar în cazul în care completează setul. Ele nu trebuie supraevaluate. Depinde foarte mult și de adversari. Pentru a vedea ce masă ți se potrivește cel mai bine, poți consulta o listă cu camere de poker în 2021.

Care este ținta de câștig?

În finalul turneului, jucătorul trebuie să judece foarte bine prioritățile: vrea un profit mai mic, sau țintește potul? În primul caz, poate apela la o strategie precaută, doar pentru a menține avantajul. În al doilea, va fi nevoit să riște. Dacă în competiție au rămas mai mulți jucători agresivi, este recomandată strategia care presupune riscuri mai mici. În schimb, dacă cei mai mulți evoluează foarte acoperit („tacticizat”, cum se spune în fotbal), câștig de cauză are cine pune presiune.

>