Breaking news

Stiluri in fotografia de nunta

Compatibilitatea intre viziunea mirilor si cea a fotografului este esentiala pentru ca albumul de nunta sa fie unul memorabil. Chiar daca putine sunt ocaziile in care mai multi oameni reusesc sa vada un lucru sau un eveniment sub aceeasi forma, in timpul nuntii este important ca fotograful sa va inteleaga dorintele, dar si asteptarile de la cadrele imortalizate. Si, dupa cum va imaginati, primul pas este acela de a va descifra si intelege stilul preferat de fotografiere…

fotograf nunta experimentatStilul jurnal ( diary). Deosebit de popular in ultima perioada de timp, acest stil subliniaza in mod cronologic evenimentele. Caci, scopul final al unui album realizat dupa aceasta tehnica este de a va povesti, pagina cu pagina, istoria nuntii. Cu toate acestea, nu exista un itinerariu fix pentru fotograf, rolul lui fiind acela de a imbina momentele cheie ( prestabilite) cu acelea spontane. Iar pentru fiecare astfel de secventa, fotograful trebuie sa realizeze un cadru de exceptie, plin de emotie si semnificatii. Asadar, secretul din spatele acestui stil este acela de a alege un fotograf de nunta experimentat.

Motivul? El este regizorul, influenta mirilor fiind prea putin sesizabila. Din aceasta cauza, important este sa apelati la un cadru care isi cunoaste bine meseria, experienta in domeniu fiindu-i de mare ajutor in timpul evenimentului. O persoana cu vechime in domeniu cunoaste pe indelete tainele acestui stil, apeland deopotriva la secventele formale, cat si la momentele joviale dintre nuntasi.

Stilul contemporan, bazat pe ilustratii. Cu o istorie nu foarte bogata, acest stil atrage din ce in ce mai mult curiozitatea cuplurilor moderne care vor sa imprime evenimentului lor un plus de originalitate. Originalitate care se poate masura fie prin artificiile aduse invitatilor, fie prin stilul de fotografiere. De altfel, pe pagina Photobooth Romania puteti citi mai multe informatii despre avantajele pe care le ofera introducerea cabinei foto in decorul nuntii, o alta strategie care v-ar putea apropia de invitatii vostri.

Pentru stilul contemporan, unghiurile in care sunt imortalizate cadrele fac diferenta, dar si maniera in care sunt la final distribuite in albumul de nunta. Dupa tiparul unui pictorial, albumul tip “ilustratie” se va bucura de efectele speciale ale programelor de editare, dar si de creativitatea unui fotograf cu o viziune moderna, expansiva.

Stilul clasic, traditional. Secretele acestui stil au fost deslusite in urma cu mult timp, cuplurile avand un rol decisiv pentru o sesiune de fotografii efectuata dupa tiparul traditional. El ramane un concept destul de abordat si in zilele noastre, caci majoritatea oamenilor prefera sa cunoasca inca de la bun inceput toate detaliile albumului, dar si distributia finala a fotografiilor. Asadar, se poate spune ca mirii sunt regizorii in acest caz, in timp ce fotograful ramane executantul care isi poate depasi statutul doar prin intermediul talentului sau. Calitatea imaginilor, claritatea si mascarea perfecta a micilor imperfectiuni de decor si estetica reprezinta registrele in care fotograful poate aduce un plus.

In linii mari, acestea ar fi cele alternative pe care le aveti la dispozitie, alternative care nu vor face altceva decat sa va puna in valoare viziunea si tematica. Si da, fiecare varianta poate deveni rama personalizata a propriului vostru basm.

>