Breaking news

Stilul glam în designul interior – cum să obții amenajarea de lux mult visată!

Din ce în ce mai popular, stilul de amenajare interioară glam, începe să prindă contur în casele românilor, fiind recunoscut și apreciat pentru rafinamentul și eleganța pe care o aduce unei locuințe. Acesta este foarte potrivit pentru persoanele care adoră să fie înconjurate de decorațiuni extravagante și strălucitoare. De aceea, dacă vrei să abordezi o astfel de idee pentru casa ta, articolul de mai jos vine în ajutorul tău cu sfaturi esențiale ce te vor inspira!

Iată care sunt elementele cheie ale unei amenajări glamour de lux!

  1. Mobilierul care reflectă lumina

Este extrem de important să alegi piese de mobilier cât mai rafinate, în linii elegante și din materiale de calitate. De exemplu, pentru bucătărie poți opta pentru o insulă cu blat de marmură, ca să beneficiezi de un plus de finețe. De asemenea, în cazul livingului, cele mai importante accente și piese centrale sunt tapițeria din catifea și măsuța de cafea antichizată. Asigură-te că modelele alese au picioare subțiri, aurii sau argintii care reflectă lumina. Covoarele și tablourile trebuie să devină parte din întregul desig, așa că alege țesături și culori cât mai inedite. Nu în ultimul rând, nu uita de oglinzi. Acestea sunt extrem de importante în cadrul stilului de amenajare interioară glam. Orientează-te către rame în formă de raze aurii, pentru a oferi un aspect cât mai luminos. 

  1. Cât mai multă lumină naturală

Toate piesele de mobilier, decorațiunile și culorile pereților sau tapițeriilor trebuie să beneficieze de cât mai multă lumină pentru a ieși în evidență. De aceea este important să amenajezi zonele cheie ale locuinței tale lângă geamuri sau uși care dau spre exterior. În cazul în care acest lucru nu este posibil, poți beneficia de mai multă lumină naturală doar cu câteva idei simple. De asemenea, orientează-te către candelabre, lămpi supradimensionate sau aplice. Pentru a obține o amenajare cât mai rafinată, materialele din care sunt confecționate sunt foarte importante. Metalul auriu sau antichizat se va potrivi perfect cu întreg decorul. 

  1. Culoarea dă tonul

Nu te poți apuca de o amenajare completă, dacă nu alegi o culoare pentru pereți. Aici poți opta pentru orice nuanță îți place, însă este indicat să iei câteva mostre acasă, pentru a le vedea cum arată într-o cameră. Acestea își schimbă de multe ori intensitatea în funcție de lumina naturală, ce artificială sau mobilier. Pentru a obține acel factor wow, alege o podea neutră, iar culorile glamour pentru pereți pot fi violet, bej, verde închis, bleumarin, dar și alb sau roz în nuanțe puternice sau pastelate. Nu în ultimul rând, exteriorul casei este extrem de important și trebuie să exprime opulență și rafinament, la fel ca interiorul. Poți apela la o vopsea de calitate pentru exterior de pe Benjaminmoore.ro, deoarece este rezistentă la intemperii sau decolorare, nu conține plumb sau mercur, fiind potrivită atât pentru pereții din lemn sau cărămidă, cât și pentru cei din metal. 

Așadar, dacă vrei să te bucuri de o amenajare luxoasă și glamour este indicat să investești în mobilier, decorațiuni și vopsele de calitate, pentru că acestea vor face diferența în final!

Sursa foto: Unsplash.com

>