Breaking news

Știi unde ar trebui așezată o icoană în casa ta?

 

Icoanele creștine sunt disponibile aproape în fiecare casă. Unii oameni le achiziționează exclusiv ca elemente de modă, fără a da un sens profund, iar alții păstrează ca relicve de familie. La un moment dat, credincioșii au creat iconostasul. Se credea că va fi văzut cu siguranță în locul vizibil și va fi paznic și altarul casei.

Imaginile sfinților ar trebui să aibă un loc special și onorabil. Conform dovezilor părinților ortodocși, care știau unde să atârne corect icoana, acestea erau de obicei plasate în partea de est a celei mai mari încăperi din casă. Principalul lucru este că nu este aglomerat și ordonat.

Mulți creștini ortodocși caută să dezvolte o viață de rugăciune mai profundă, mai personală. Așa cum ar trebui, deoarece rugăciunea este o parte integrantă a Credinței Ortodoxe și a relației și comuniunei noastre cu Dumnezeu. O modalitate de a vă ajuta să vă întăriți viața personală de rugăciune este să lăsați un loc special deoparte în casa voastră pentru rugăciune. Având acel loc sfânt stabilit în casa ta, te încurajează să mergi la el în fiecare zi pentru a te ruga și pentru a-ți aprofunda relația cu Dumnezeu.

Desigur, este de preferat să plasați icoane pe peretele estic al încăperii, deoarece „Estul” ca concept teologic are o semnificație deosebită în Ortodoxie. Dar ce ar trebui să facă dacă există ferestre sau uși în partea de est a casei? În acest caz, utilizați pereții sudici, nordici sau vestici.

Nu trebuie combinate icoane cu obiecte decorative de natură seculară, precum statuete, diferite tipuri de tablouri etc.

Este nepotrivit să puneți icoane pe un raft lângă cărți care nu au nimic în comun cu credința ortodoxă sau care sunt în conflict cu învățătura creștină despre iubire și caritate. Colțul cu pictogramă acasă poate fi decorat cu flori vii. În mod tradițional, icoanele mai mari sunt adesea încadrate cu prosoape. Această tradiție datează din antichitate și are o bază teologică. Potrivit tradiției, o imagine a Mântuitorului a apărut în mod miraculos pe un prosop în timpul vieții Sale pământești pentru a ajuta un om suferind.

Sursă:  icoane-art.ro

 

>