Breaking news

Stiai ca zambetul tau spune o intreaga poveste?

loading...

Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului iar un zambet face cat o mie de cuvinte. Prinsi intre sarcini si deadline-uri, pasim atat de alert prin viata incat uitam de firescul interactiunilor umane, de emotia  ce insufla atat de multa putere unui simplu cuvant, si de povestea ce sta inscrisa in fizionomia noastra.

Un zambet sincer arata o vulnerabilitate asumata, deschiderea de a simti si de a cunoaste. Un zambet frumos si ingrijit arata cat de mult respect avem pentru noi insine si cat de onest putem sa percepem si sa validam valoarea celuilalt.

Fiecare zambet isi are mesajul sau, insa orice zambet da substanta si profuzime comunicarii.

Unii oameni zambesc mai putin, altii mai mult. Poate ca unii dintre cei care zambesc mai putin, o fac mai sincer iar cei cu o viata sociala mai activa, zambesc de convenienta. Fiecare zambet isi are mesajul sau, insa orice zambet da substanta comunicarii. Asa cum ochii sunt ferestre catre interiorul nostru, zambetul ar putea fi poarta prin care oferim si primim un spectru larg de emotii si trairi.

Poate tocmai acel zambet plin de incredere ne-a ajutat sa obtinem jobul mult dorit, sau coplesiti de emotii, in lipsa cuvintelor mari, ne-am declarat dragostea tot printr-un zambet. Intr-o lume tot mai informata si educata, autenticul se estompeaza undeva in spatele teoriei si a retetelor prescrise iar noi suntem parca tot mai straini de noi si de ceilalti. Invatam cum sa gesticulam, ce sa spunem si ce sa tinem sub control, cum sa ne imbracam si cum sa descifram bogata simbolistica a culorile. Citim zilnic zambetele celor cu care interactioam, le intuim povestile, insa stim atat de multe incat nu mai recunoastem simplul si firescul.

Oamenii, fiecare pictat in a sa nuanta proprie, joaca roluri diferite in viata noastra. Pe unii ii iubim, alti ne sunt prieteni, cu alti colaboram la proiecte, iar cu unii comunicam doar din priviri si zambete pasagere. Chiar si bine cunoscutul zambet conventional din mediul profesional, isi are importanta sa, caci exprima in mod clar intentia persoanelor de a colabora in continuare pentru un scop comun. Si ce forma ar putea lua, si cum ar putea fi transmise sentimentele profunde precum dragostea, recunostinta, in lipsa unui chip luminat de zambet?

Sanatatea dentara, este precum o gradina ingrijita, ce nu poate garanta frumusetea interiorului insa cu siguranta ii va invita pe ceilalti sa-i treaca pragul.

In timp ce kilogramele in plus pot fi camuflate in mod creativ prin alegerea anumitor croiuri si culori, o dantura alterata e camuflata prin lipsa zambetului. Sanatatea noastra e cel mai valoros atribut atat de strans legat de nivelul satisfactiei pe care il resimtim in toate palierele vietii. E atat de pacat sa ne dozam bucuria si exprimarea emotiilor pozitive datorita unui complex ce poate fi solutionat prin alegerea de a apela la ajutorul specialistilor in sanatate orala de la smilefactory, unde beneficiezi de o gama larga de servicii.

Zambetul ne face mai frumosi, mai sinceri. Sa uitam, asadar, cum sa zambim pentru a face impresie buna si sa ne amintim de nenumaratele motive pentru care suntem real recunoscatori.

Sursa imagine:  https://pixabay.com/photos/beauty-smile-happy-woman-young-1721069/

loading...