Breaking news

Știai că: Primești bani și ești scutit de impozite dacă folosești energie regenerabilă?

Prosumator, astfel este numit de către stat acea persoană care consumă sau produce energie regenerabilă. Prin energie regenerabilă înțelegem energia care provine în mod natural, este inepuizabilă și nu afectează în nici un fel mediul. De asemenea nu necesită investirea într-o infrastructură publică sau o racordare la o rețea de energie clasică.

Aceste aspecte sunt principalele motive pentru care Statul Român a decis anul acesta să subvenționeze pe cei care doresc să își achiziționeze astfel de panouri solare cu un buget până la 20.000 de lei. O condiție adițională mai spune faptul că beneficiarul trebuie să suporte 10% din resursele financiare proprii, astfel, această subvenționare este intenționată să acopere doar 90% din cheltuieli.

Cum să ai apă caldă la discreție, tot anul, GRATIS!!!

Energia regenerabilă este o adevărată inovație în ceea ce privește asigurarea confortului fără a exploata resurse și fără a dăuna mediului. Energia solară de care se folosesc panourile solare presurizate sunt cea mai bună metodă prin care se poate avea apă caldă curentă iarna chiar și pe timp de îngheț, deoarece acestea nu folosesc apă ca agent termic.

De asemenea, chiar și încălzirea casei poate fi realizată la fel de ușor. Dar totuși este necesar de știut faptul că subvenționările de la stat impun o limită de 27 de Kwh a puterii. Cu toate acestea, investiția are un termen relativ mediu de amortizare, undeva la 3-4 ani în dependență de capacitate, funcționalități și mentenanță.

Alte lucruri care merită cunoscute:

  • Sunt necesare 20 de tuburi pentru 1 Kwh
  • Pot fi folosite chiar și la -35℃
  • În medie temperatura apei este de 60-65℃, vara chiar peste 90℃ iar iarna ~ 45℃
  • Poți să le racordezi la centrala deja existentă
  • Panourile solare sunt cel mai bine montate spre sud
  • Grindina este foarte periculoasă, deoarece poate să spargă tuburile
  • Eficiență foarte bună pe tot parcursul anului

Factura la electricitate… o glumă

De cealaltă parte avem panourile fotovoltaice, care transformă radiațiile solare direct în energie electrică. Costurile unor astfel de panouri solare sunt în constantă scădere, ajungând până la 500 de lei un panou. Dacă vrei să afli mai multe specificații și posibilități, vezi modele de panouri fotovoltaice care se potrivesc cel mai bine nevoilor și preferințelor tale.

Dezavantajele nu sunt suficient de relevante încât să poată determina în vreun fel avantajele extraordinare pe care aceste panouri le pot avea. Astfel printre cele mai cunoscute beneficii pot fi:

  • Surplusul de energie poate fi transformat în venit, contribuind la rețeaua electrică din localități defavorizate
  • Mentenanță relativ rară și ieftină
  • Absolut silențioase, nu produc nici un fel de zgomot
  • Produc energie benefică mediului și curată, fără să contribuie la emisii și poluare
  • Costurile pot fi reduse chiar și la 0

În concluzie, aproape că nu există motive pentru care achiziționarea de panouri electrice ar putea reprezenta vreun impediment. Motivele enumerate mai sus sunt doar câteva exemple prin care această formă de folosire a energiei regenerabile se detașează categoric de alte forme de producere a energiei. Mai mult decât atât, faptul că Statul este dispus să subvenționeze pe cei care își doresc să facă o astfel de investiție este un motiv cu atât mai bun de a contribui chiar tu la factori precum: diminuarea poluării, reducerea exploatării resurselor energetice în mod excesiv sau susținerea dezvoltării industriei energetice.

 

>