Breaking news

Stelian Tănase vrea să închidă TVR News, TVR3, TVR HD şi TVR Moldova

loading...

La o zi după ce a fost validat de Parlament, în funcția de Președinte Director General  al SRTV, Stelian Tănase vrea să închidă TVR News, TVR3, TVR HD şi TVR Moldova pe motiv că sunt ilegale.

stelian tanase - tvrStelian Tănase vrea să închidă patru din cele șapte canale ale Televiziunii Române, pe motiv că acestea nu se regăsesc în legea 41 care face referire la funcționarea și organizarea SRTV.

“Legea 41 prevede doar patru canale, 1, 2, TVR Internaţional şi staţiile locale. Restul sunt în afara legii. Luăm în calcul să revenim la cadrul legal, aşa cum a fost el desenat de Parlament, în 1994. Despre TVR News nu se spune nimic, despre TVR 3 nu se spune nimic, despre TVR HD şi TVR Moldova nu se spune nimic şi legea-i lege. Dar sunt discuţii între noi, nu s-a luat nicio decizie“, a declarat Stelian Tănase.

Întrebat dacă ia în calcul închiderea acestor televiziuni, care nu apar menţionate în Legea 41, Stelian Tănase a răspuns: Luăm în calcul respectarea legii, atât. O să vedem, discuţiile sunt abia la început, între noi. Sunt propuneri. Cineva a propus, noi ne gândim. Încă nu s-a pus nici la vot în Comitetul Director sau în Consiliul de Administraţie. Doar sunt discuţii pe coridor între noi.

Numai că Stelian Tănase aberează fără să știe defapt ce prevede legea 41, pe care invocă. Nicăieri în textul legii nu scrie că Televiziunea Română trebuie să aibă doar două canale și că nu mai are voie să înființeze altele.

Din contră, legea specifică la art 27 alin a, b și h și art 32 prin care Consiliul de Administrație al TVR are puterea legală de a modifica strucutra organizațională a televiziunii, adică implicit de a crea noi canale tv.

TVR HD a fost creat de televiziunea publică pentru a pregăti trecerea programelor la formatul HD, ca urmare a legislației europene, care obligă toate televiziunile din UE să treacă de la emisia analogică la cea digitală în format full HD.

Cât privește înființarea TVR Moldova, postul a fost creat în urma unui memorandum încheiat între guvernele României şi Republicii Moldova, și cu acordul CNA. Așadar două instituții ale statului, în speță CNA și Guvernul României au girat înființarea ”ilegală” a TVR Moldova?! Aiurea. Stelian Tănase habar nu are de legislație și vorbește pe lângă subiect, omul fiind depășit de funcția ce i-a fost încuviințată de Parlamentul României.

Iiată ce prevede legea 41 cu privire la organizarea și funcționarea TVR:

Art. 27
Consiliul de administraţie are următoarele atribuţii:
a) aprobă concepţia de dezvoltare a societăţii şi normele privitoare la strategia şi structura programelor;
supraveghează respectarea modului în care societatea îşi îndeplineşte obligaţiile asumate în schema de programe şi în licenţa de emisie eliberată de Consiliul Naţional al Audiovizualului;
b) aprobă structura organizatorică a societăţii, precum şi restructurările economice şi de personal necesare pentru
funcţionarea eficientă a societăţii;

h) stabileşte, în condiţiile legii, măsuri de extindere sau de restrângere a activităţii societăţii, de înfiinţare sau de desfiinţare a unor activităţi funcţionale autonome;

Art. 32
(1)Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune pot avea în structura lor studiouri
teritoriale şi alte unităţi funcţionale autonome fără personalitate juridică, necesare realizării obiectului specific de
activitate, cărora li se acordă competenţe în domeniul tehnic, economic, comercial, administrativ, financiar, precum
şi delegare în probleme juridice.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>