Breaking news

Stelian Tănase este propunerea PNL pentru șefia interimară a Televiziunii Române

loading...

Stelian Tănase este propunere PNL pentru șefia interimară la Televiziunea Română, în locul lui Claudiu Săftoiu, care și-a dat demisia în urmă cu zece zile.

stelian tanase - tvrPNL îl propune pe Stelian Tănase ca președinte interimar la TVR, după ce Rareș Bogdan a fost respins de Parlament, ca urmare a boicotului de la vot al parlamentarilor PSD.

Decizia a fost luată joi, de către liderii PNL care s-au reunit într-o şedinţă în biroul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu.

În vârstă de 61 de ani, Stelian Tănase este un om polivalent: scriitor, scenarist, analist politic, regizor, realizator și moderator tv.

Stelian Tănase urmează să fie audiat vineri dimineață de Comisiile de cultură reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, care vor trebui să dea un aviz consultativ.

După votul din comisii va urma votul din plenul Parlamentului, asta în cazul în care va exista cvorum de ședință. Pentru a fi validat în fruntea TVR, Stelian Tănase trebuie să adune 291 voturi ”pentru”.

În cazul în care din lipsă de cvorum nu se poate reuni plenul, Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se vor reuni și vor valida un președinte interimar la TVR, urmare a ordonanței de urgență dată miercuri de Guvernul Ponta, care modifică legea de funcționare a SRTV.

După finalizarea ședinței PNL, Crin Antonescu nu a dorit să confirme presei numele lui Stelian Tănase ca variantă oficială pentru șefia interimară a TVR.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian