Breaking news

Stelian Tănase e pe făraș la TVR. Claudiu Lucaci vrea să-i ia locul

Stelian Tănase are zilele numărate la șefia TVR, după ce pe 7 februarie a oprit emisia TVR Internațional pentru a cenzura difuzarea documentarului Moștenirea Clandestină. Claudiu Lucaci, șeful Știrilor TVR, jubilează și abia așteaptă să-i ia locul.

stelian tanase - claudiu lucaci - tvrTVR este un butoi cu pulbere. Problemele de la Televiziunea Română nu se mai sfârșesc. După scandalul de la alegerile salariaților pentru Consiliul de Administrație, apare unul și mai grav. Președintele Interimar al TVR, a cenzurat documentarul Moștenirea Clandestină pentru simplul fapt că nu îi place. Prin cenzurarea documentarului, Stelian Tănase și-a tăiat singur craca la șefia TVR și zilele lui în fruntea Televiziunii Române sunt numărate.

La colț așteaptă Claudiu Lucaci, șeful Știrilor TVR, pus în această funcție prin încălcarea regulamentului Televiziunii Române și al legii de funcționare, de demisionarul securist Claudiu Săftoiu.

Claudiu Lucaci se afla în biroul lui Stelian Tănase când acesta a pus mâna pe telefon și a cerut pe un ton imperativ, scoaterea de urgență a documentarului Moștenirea Clandestină de pe TVR Internațional.

Prin prezența lui în biroul lui Tănase, Claudiu Lucaci a girat cenzura și a fost de acord cu ea. Ca mai apoi să o aprobe în mod oficial, prin comportamentul său din redacția de Știri a TVR când cu zâmbetul pe buze, jubila că Stelian Tănase i-a cenzurat ”documentarul lu Ghiurco”. Autoarea documentarului este nimeni alta decât Monica Ghiurco, rivala lui Lucaci, pe care acesta cenzurat-o și a scos-o de pe sticlă. Deci Claudiu Lucaci este obișnuit cu practica de cenzură și dictatură în TVR.

Nu este exclus ca decizia de cenzură a documentarului Moștenirea Clandestină să fi pornit de la Claudiu Lucaci, din moment ce acest lucru s-a întâmplat când el era în biroul lui Stelian Tănase. Ce căuta Lucaci fix în acel moment în biroul lui Tănase? Pură coincidență? Puțin probabil. La TVR nimic nu este întâmplător.

Simțind că lui Stelian Tănase îi fuge pământul de sub picioare, surse din interiorul TVR, au declarat pentru exclusivNEWS.ro, că Lucaci a început deja să vorbească că el va fi noul director al TVR, că are în spate PSD, că el este omul PSD, care-l va propune în locul lui Stelian Tănase.

Angajații TVR sunt îngroziți de dictatura instaurată în doar două luni de zile de Stelian Tănase. Acesta a început să dea emisiuni prietenilor săi, Mircea Dinescu și Ion Cristoiu și să decidă ce intră pe fiecare din canalele Televiziunii Române. Și asta în condițiile în care legea de funcționare a TVR și a regulamentului de ordine interioară, prevede clar care îi sunt atribuțiile și că el nu are putere editorială și în consecință nu poate da nimănui emisiuni sau directive cu privire la întreruperea emisiei unui canal al Televiziunii Publice.

Beția puterii i-a luat mințile lui Stelian Tănase care este pur și simplu incontrolabil. Face de capul său de unul singur și începe să dea rateuri grosolane care încalcă legea audiovizualului și legea de funcționare a TVR.