Breaking news

Stefanos Tsitsipas a dat lovitura carierei. A cucerit Turneul Campionilor

Stefanos Tsitsipas a reuşit duminică seară, cea mai mare performanţă din carieră. A cucerit Turneul Campionilor după o finală fabuloasă disputată cu austriacul Dominic Thiem.

Stefanos Tsitsipas încheie fabulos sezonul 2019. Calificat în premieră la Turneul Campionilor, la doar 21 de ani, greul cucereşte prestigiosul turneu care reuneşte la final de sezon, primii 8 jucători din lume.

Finala cu austriacul a fost electrizantă şi cu răsturnări spectaculoase de scor. După ce a pierdut primul set în tie-break cu 6-8, Stefanos Tsitsipas a defilat în setul doi pe care l-a câştigat autoritar cu 6-2.

În setul trei, grecul a reuşit break la 1-1, a condus cu 3-1, dar austriacul a revenit spectaculos şi a preluat conducerea cu 4-3. Grecul a egalat la 4-4, iar în cele din urmă, soarta turneului s-a decis în tie-break. Grecul a condus cu 4-14 în tie-break, dar iar austriacul a reuşit egalarea la 4-4, scor la care şi-a pierdut serviciul şi Stefanos Tsitsipas a urmat la serviciu. S-a impus cu 7-4 şi câştigă Turneul Campionilor de la Londra, la doar 21 de ani. Este primul tenisman din Grecia care reuşeşte o astfel de performanţă.

Astfel că la un an de zile de când a câştigat trofeul la ATP Next Gen, de la Milano, un turneu al celor mai buni jucători sub 21 de ani, grecul confirmă şi la turneul cel mare, rezervat celor mai buni jucători din lume.

2,871,000$va încasa Tsitsipas pentru că a triumfat la Turneul Campionilor.

Stefanos Tsitsipas a trecut în semifinale de Roger Federer, scor 6-3, 6-4, în timp ce Dominic Thiem l-a învins pe neamțul Alexander Zverev, scor 7-5, 6-3, cel care a cucerit turneul în 2018.

>