Breaking news

Ștefan Roșeanu, șeful CFR Călători, demis de Relu Fenechiu

Ștefan Roșeanu a fost demis joi din funcția de șef al CFR Călători, de către Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, ca urmare a grevei spontane de miercuri.

stefan roseanuPrimul cap a căzut azi, după greva spontană de două ore care a blocat 138 de trenuri în gări.

Ministrul Transporturilor a decis joi să-l concedieze pe Ștefan Roșeanu de la șefia CFR Călători, fiind principalul vinovat pentru întârzierea plății salariilor angajaților companiei.

Puțin mai devreme am primit ordinul de revocare a numirii, din partea Ministrului. Mi-a fost transmis, am luat act de el, îl punem în aplicare. Este decizia dânsului, aș prefera să anunțe dânsul motivația, prefer să nu intru în amănunte, pentru că așa mi se pare civilizat în acest moment”, a declarat Ștefan Roșeanu joi la Antena 3.

Greva spontană a fost declanșată miercuri dimineață la ora 7.00 de salariaţii sucursalelor CF Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, din cauza faptului că salariile pe luna decembrie, au întârziat o zi.

Protestul spontan a durat două ore, timp în care a fost afectată circulaţia a 138 de trenuri, care erau înscrise în grafic pe raza regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

Protestul spontan a fost declanşat, prin încetarea activităţii, din cauza întârzierii cu o zi a plăţii salariului (lichidarea) pe luna decembrie.

În intervalul orar 7.00-9.00, 138 de trenuri nu au fost expediate din staţii sau au fost oprite în staţiile intermediare, acestea urmând să ajungă la destinaţie cu întârzieri foarte mari.

Pe perioada încetării activităţii, niciun tren nu a fost oprit pe traseu, ci doar în staţii.

Începând cu ora 9.00 au fost repuse în circulaţie toate trenurile afectate de protestul angajaţilor de pe raza regionalelor regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

În intervalul orar 7.00-9.00, cele 138 de trenuri aflate în grafic au înregistrat întârzieri totale de 10.468 de minute.