Breaking news

Ştefan Popescu, noul campion RTP. A câştigat turneul RTP 500 SILVER CUP 2021

RTP şi-a desemnat duminică, pe o vreme capricioasă, cu frig, vând şi ploaie, cel de-al doilea campion din acest an. Ştefan Popescu a câştigat turneul de tenis RTP 500 SILVER CUP 2021, după ce l-a învins în finală pe Valentin Mitrică.

Ştefan Popescu, fost numărul doi RTP, a reuşit să câştige în premieră un turneu RTP. După finala RTP 250 TENIS CUP, pierdută în 14 iulie 2019, în faţa lui Eduard Ciurea, Ştefan Popescu a bifat azi cinci victorii care i-au adus titlul de campion RTP. În primul tur l-a învins pe Paul Diacu, scor 4-0, 4-1, în optimi l-a eliminat pe Răzvan Orlando Negru, scor 4-1, 4-2.

În sferturi a trecut cu mari emoţii de Florin Mirea, după ce a pierdut primul set cu 1-4, iar în setul doi a revenit de la 1-3. În super-tie break, Popescu a acut şase mingi de meci, a condus cu 9-3, dar în mod miraculos Florin Mirea a egalat la 9-9. la acest scor, Mirea a returnat afară şi l-a trimis pe Ştefan Popescu în semifinale unde l-a învins pe principalul favorit al turneului, Alexandru Popescu, 4-0, 4-3, iar în finală s-a impus cu 4-2, 4-1 în faţa lui Valentin Mitrică.

Graţie acestei performanţe, Ştefan Popescu a fost recompensat cu 500 puncte RTP, 270 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprişor, celebra cutie cu 24 perechi de şosete, oferită de Laboratorul de şosete şi trofeul Campionului RTP, personalizat de Compania Leonte Cupe şi Trofee.

Urmare a câştigării turneului RTP 500 SILVER CUP 2021, Ştefan Popescu avansează la nivel Premium şi va juca doar la turnee de categorie RTP 1000, Grand Slam şi la turnee cu statut OPEN. În plus, este calificat la Turneul Campionilor RTP 2021.

Valentin Mitrică a bifat prima sa finală în circuitul RTP, reuşind să-şi ia revanşa în faţa a doi jucători, Bogdan Iorga şi Robert Benga. În primul tur s-a impus în faţa lui Constantin Porojan, scor, 4-2, 4-3. În optimi de finală l-a eliminat pe favoritul şapte al turneului, Bogdan Iorga, scor 4-2, 4-0. În sferturi de finală a trecut de Damian Victor Oancea, scor 4-3, 4-2, iar în semifinale l-a învins pe Robert Benga, scor 4-3, 1-4, 10-7. În finală nu a mai avut energia necesară să se impună şi în faţa lui Ştefan Popescu. Pentru prima sa finală în circuitul RTP, Valentin Mitrică a fost recompensat cu un premiu în valoare de 220 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprişor, 350 puncte RTP şi trofeul finalistului turneului RTP 500 SILVER CUP 2021.

Cele 23 de meciuri de la turneul RTP 500 SILVER CUP 2021 au fost arbitrate de către Florin Cristea, Luchian Cincu, Mario Cristian Stănciulescu, Alexandru Popescu, Adrian Vătăşescu, Bogdan Iorga, Iulian Vlad Ciucă, Laurenţiu Slosman şi Sebastian Popescu în calitate de Arbitru Principal şi Supervisor RTP.

Gabriel Gae a debutat în premieră în circuitul Romanian Tenis Premium.