Breaking news

Ştefan Onica, pilotul avionului care a aterizat de urgență pe un câmp în Mehedinți, era băut

Ştefan Onica, pilotul avionului utilitar care a aterizat de urgență, vineri, pe un câmp din afara localității Ciochiuța din județul Mehedinți, era băut.

stefan onicaLa o zi de când avionul utilitar, un model Antonov II, cu trei persoane la bord, a aterizat de urgență pe câmp, anchetatorii au stabilit că pilotul consumase băuturi alcoolice. În urma probelor biologice s-a constatat o îmbibație alcoolică în sânge de 0,64 la mie, ceea ce înseamnă că pilotul a consumat cel puțin un litru de alcool.

Și copilotul acestuia era beat, având o concentrație alcoolică în sânge de 1.24 la mie.

Potrivit spuselor pilotului, avionul a rămas fără motor în aer, însă acesta a reușit să-l aducă în siguranță la sol, astfel că nimeni nu a fost rănit.

Avionul aparţine unei firme din Timişoara şi a fost angajat de Direcţia Silvică Mehedinţi pentru combaterea insectelor dăunătoare din pădurea din zona localităţii Ciochiuţa.

Pilotul, care are 6.000 de ore de zbor la activ, a avut mult noroc, întrucât putea să atingă firele de înaltă tensiune de la calea ferată.

Ştefan Onica a spus că nu s-a temut pentru viaţa sa şi a pasagerilor, concentrându-se doar la a ateriza în siguranţă la sol.

În urma acestui incident, avionul a fost avariat la roţi, tren de aterizare şi aripa stângă. Și toate astea pentru că pe câmpul pe care a aterizat, avionul a agățat o buturugă.

Pentru că s-a urcat beat la manșa avionului, pilotul riscă să rămână fără dreptul de a mai pilota aeronave.

>