Breaking news

Ștefan Niculae, șeful Agrostar și 6 angajați ADS, anchetați penal de DNA

Ștefan Niculae, președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură Agrostar și șase directori de la Agenția Domeniilor Statului, anchetați penal de procurorii DNA.

stefan niculae - ads - dnaProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penală faţă de șase directori ai Agenției Domeniilor Statului, acuzați de abuz în serviciu, șantaj și complicitate la șantaj.
Lucian Relu Cuc Vicențiu, director – Direcţia strategie, managementul datelor şi activităţilor din cadrul ADS, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
Cristian Sandu Ilie, Dragoș Ștefăniță Gheorghiu, Forin Ioan Todea, Alexandru Bolla Și Bogdan Rădulescu, angajați ai ADS, sunt acuzați de DNA de săvârşirirea infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj.
În timp ce Ștefan Niculae, preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii Conexe AGROSTAR, este acuzat de DNA de săvârşirea infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj.
Celor 7 învinuţi nominalizaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.  În cursul zilei de 01.11.2013 au fost efectuate mai multe percheziţii. În acest moment nu se pot comunica alte date pentru a nu periclita desfăşurarea anchetei”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Urmărirea penală a celor șapte persoane, vine în urma perchezițiilor făcute vineri dimineață, procurorii DNA la sediile Ministerului Agriculturii, Agenției Domeniilor Statului și Federației Agrostar, de unde au ridicat mai multe documente.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că perchezițiile au fost vizate câteva birouri de la Direcția Control și Antifraudă din Ministerul Agriculturii cu privire la activitatea conducerii din Agenția Domeniilor Statului: Nu știu despre ce dosar este vorba. Au venit cei de la Direcția Generală Anticorupție și mi-au comunicat că au de la Curtea de Apel București un mandat de percheziție cu privire la un dosar, o cauză a DNA pe care nu o cunosc. Nu sunt obligați să ne spună ce dosar, ci doar să ne prezinte numărul de dosar. Au intrat în trei birouri — al directorului general, cel care coordonează activitatea Direcției de Control și Antifraudă, și în unul sau două birouri ale Direcției de Control în MADR. La ADS nu aș putea să vă spun decât că epicentrul acestui dosar este acolo, și nu aici. Acolo a fost sigilat biroul președintelui și cel al unui director din cadrul instituției.