Breaking news

Ştefan Lăcătuşu a cucerit cea de-a treia ediţie a cupei RTP EXCLUSIV NEWS CUP

Ştefan Lăcătuşu a cucerit duminică, 4 august 2019, ta treia ediţie a turneului RTP EXCLUSIV NEWS CUP, competiţie de nivel RTP 100, desfăşurată la Club Sportiv Galaxy din Bucureşti.

Ştefan Lăcătuşu, în drumul său către victorie, a eliminat trei capi de serie. În optimi pe favoritul numărul cinci, în sferturi pe al doilea favorit al competiţiei iar în finală pe al treilea favorit al turneului RTP EXCLUSIV NEWS CUP 2019.

În primul tur, Ştefan Lăcătuşu l-a învins în două seturi pe Călin Vişinescu, debutant în circuitul RTP, scor 4-1, 4-1. În optimi s-a impus în faţa lui Alexandru Giroveanu, cap de serie numărul 5, cu scorul de 10-4, 10-6. În sferturi l-a eliminat pe Mitrică Valentin, scor 10-5, 10-7. În semifinale, a câştigat primul set cu 10-6, apoi l-a cedat pe al doilea cu 8-10 în faţa lui Cătălin Rotaru, debutant în circuitul RTP, iar în setul trei, la scorul de 4-4, meciul s-a oprit din cauza ploii. Meciul s-a mutat la Tenis Club Tineretului, întrucât exista teren acoperit, unde Ştefan s-a impus cu 10-6 în setul decisiv şi s-a calificat în finală unde a câştigat partida în două seturi în faţa lui Mario Cristian Stănciulescu, scor 10-6, 10-6. Pentru această performanţă, Ştefan Lăcătuşu a primit trofeul turneului RTP EXCLUSIV NEWS CUP 2019, un premiu în valoare de 200 lei, un voucher RTP în valoare de 40 lei, un vocher Wilson şi 100 de puncte RTP. Ştefan Lăcătuşu devine astfel cel de-al 14 jucător calificat la turneul Campionilor RTP din luna octombrie.

Mario Cristian Stănciulescu, favorit numărul trei al turneului, a reuşit să acceadă în prima sa finală RTP. În primul tur a avut Bye, iar în optimi l-a învins pe Marius Roşu în două seturi, scor 10-5, 10-5. În sferturi, Mario l-a eliminat pe Pavel Marian Sorin, scor 10-7, 10-6. În semifinale, a pierdut primul set cu 1-10, iar în setul doi, când era condus de Cristian Tudose, principalul favorit la turneului, meciul a fost oprit din cauza ploii. La reluarea meciului pe terenul de la Tenis Club Tineretului, Mario Stănciulescu a salvat două mingi de meci şi s-a impus cu 10-9, iar în setul trei  s-a impus cu 10-6. În finală, deşi a condus în ambele seturi la început cu 2-0, 3-1 şi apoi cu 2-1, Mario a pierdut finala cu 10-6, 10-6. Mario Stănciulescu a primit trofeul finalistului, un premiu în valoare de 130 lei, un voucher RTP în valoare de 30 lei, un vocher Wilson şi 80 de puncte RTP.

28 de jucători au participat la turneul RTP RECENT NEWS CUP 2019, dintre care şase au fost debutanţi: Narcis Preda, Călin Vişinescu, Cătălin Rotaru, Adrian Vătăşescu, Nicu Vamanu şi Sebastian Scorţeanu.

Arbitrii turneului au fost Florin Cristea, Marius Zeciu, Luchian Cincu, Cristian Tudose, Mario Stănciulescu şi Sebastian Popescu ca şi Arbitru Principal şi Supervisor RTP.

>