Breaking news

Steaua este noua campioană a României la fotbal

Steaua București este noua campioană a României la fotbal. Și asta pentru că Petrolul n-a reușit să învingă sâmbătă la Drobeta Turnu Severin, meciul terminându-se la egalitate scor 2-2.

steaua campioanaSteaua este campioană grație victoriei de vineri seară, din meciul cu Pandurii Tg Jiu, scor, 2-2 și al egalului de azi dintre Petrolul și Drobeta Turnu Severin.

Echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf are 16 puncte avans față de a doua clasată, Pandurii Târgu Jiu, și în joc mai sunt puse 15 puncte.

Este primul trofeu din palmaresul de antrenor al lui Laurențiu Reghecampf.

Cu un ochi râd şi cu unul plâng. E vorba de acea problemă de familie (n.r. – Anamaria Prodan, soţia antrenorului stelist, a pierdut sarcina). Sunt foarte fericit că am reuşit, dedic acest titlu familiei, a fost mereu lângă mine în acest an. De acest moment trebuie să ne bucurăm. Am muncit foarte mult, am condus campionatul din prima etapă şi o vom face până în ultima zi. Cred că este un semn că azi, de Paşte, am devenit campioni. Cred că suntem oameni foarte buni. Nici nu ştim cum să ne bucurăm, dacă eram împreună era altceva. Unii sunt pe la mare, alţii la munte, la familii… Încercăm să îi adunăm pe băieţi în seara asta. Am făcut un meci excepţional cu Pandurii. Jucătorii au avut atitudine, sper să aibă aceeaşi atitudine şi în meciurile următoare. Nu îmi doresc să pierd niciun meci până la final”, a spus Reghecampf la Digi Sport.

Este primul titlu cucerit de Steaua după 7 ani, și cel de-al 24-lea din palmaresul formației din Ghencea. În 2006, la ultimul succes intern, roș-albaștrii erau antrenați de Cosmin Olăroiu.

În 29 de etape de Liga I, Steaua a marcat 64 de goluri și a primit doar 23 de goluri. Totodată, Steaua dă și golgheterul campionatului, Raul Rusescu are 20 de goluri înscrise în primele 29 de runde.

Steaua București mai are în palmares 21 Cupe ale României și 5 Supercupe.