Breaking news

Steaua cere OSIM înregistrarea unei stele cu opt colțuri

Campioana României la fotbal, FC Steaua Bucureşti, a depus la OSIM, pe data de  30 decembrie 2014, o cerere de înregistrare a unei mărci după ce actualul brand a fost revendicat în instanță de Armata Română.

emblema steaua bucurestiSteaua a cerut OSIM înregistrarea unei mărci ce are ca reproducere grafică o stea cu opt colţuri, galbenă cu contur albastru, pe care este scris FCSB.

Culorile revendicate de FC Steaua în nou brand sunt galben şi albastru.

Cererea a fost publicată, marţi, în Buletinul Oficial de Propietate Industrială. De la data publicării, „timp de două luni pot fi depuse observaţii (pe motive absolute de refuz – art. 5 din lege) şi opoziţii (pe motive relative de refuz – art. 6 din lege)”, potrivit precizărilor de pe site-ul oficial al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Pe 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, revine Clubului Sportiv al Armatei.

Înalta Curte a anulat, prin această decizie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de cel dintâi. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

În urma înțelegerii dintre oficialii FC Steaua și cei ai Clubului Sportiv al Armatei, echipa lui Becali a putut utiliza brandul Steaua doar până la data de 15 decembrie 2015.

Astfel că în prezent, emblema FC Steaua nu mai apare pe site-ul oficial al clubului şi nici pe pagina de Facebook a echipei antrenate de Constantin Gâlcă.