Breaking news

Steaua Bucureşti a învins pe Molde și este ca și calificată în primăvara europeană

Steaua Bucureşti a învins în deplasare formaţia norvegiană Molde FK și este la un pas de şaisprezecimile de finală ale Europa League la fotbal.

Steaua strălucește tot mai mult în Europa League. Joi seară Steaua București a învins cu 2-1, formaţia norvegiană Molde FK cu scorul de 2-1.

Steaua a făcut o primă repriză de senzaţie, asta în condițiile în care campioana Norvegiei a început destul de bine şi a pus presiune pe apărarea Stelei în primul sfert de oră al partidei.

Chipciu a deschis scorul pentru Steaua, în minutul 21, cu un şut din careu, cu stângul, după o combinaţie cu Tănase.

Steaua a mai avut două ocazii bune de gol, dar Rocha a fost egoist pe contraatac şi a preferat un şut slab, fără probleme pentru portar, în locul unei pase (26). Costea a încercat să-l surprindă, apoi, pe Söderberg (32), cu un şut de la distanţă, după o intercepţie a lui Szukala.

Steaua şi-a mărit avantajul de pe tabela de marcaj în min. 37, prin Latovlevici, care intrase în locul lui Pîrvulescu în min. 16. Lato a marcat cu stângul, după o minge întoarsă de Tănase.

Molde a redus din diferenţă în min. 56, la capătul unui contraatac, prin Daniel Chima Chukwu, cu un şut la colţul lung.

Molde a avut o situaţie mare în final, prin Linnes, însă Tătăruşanu l-a blocat excelent (90). La poarta cealaltă, Chipciu l-a întrebuinţat şi el pe Söderberg (90+1).

Steaua a obţinut o victorie pe deplin meritată, a doua în faţa norvegienilor (după 2-0 la Bucureşti), şi mai are nevoie doar de un punct pentru a se califica în şaisprezecimile de finală.

Următorul meci la Bucureşti al Stelei va fi cu Stuttgart, pe 22 noiembrie, pe Național Arena.