Breaking news

Statul Islamic a mai decapitat un britanic. Alan Henning a fost ucis de teroriști

Gruparea Statul Islamic l-a executat prin decapitare pe angajatul umanitar Alan Henning. Este al doilea britanic decapitat de teroriștii islamici, după David Haines.

Alan HenningVideoclipul, intitulat „un nou mesaj către America și aliații ei”, a fost realizat folosind același scenariu ca în execuțiile precedente în care au fost uciși doi americani și doi britanici.

Alan Henning a fost declpitat ca represalii la atacurile aeriene britanice împotriva SI în Irak, a raportat vineri centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE.

Îmbrăcat în aceleași haine portocalii ca victimele precedente, amintind de ținuta prizonierilor de la Guantanamo, Alan Henning rostește o scurtă frază după care călăul acuză parlamentul britanic de a fi responsabil pentru moartea lui.

Călăul, a cărui voce pare a fi modificată electronic, are cu toate acestea un accent britanic și pare a fi același, potrivit SITE, care l-a asasinat pe ostaticul britanic David Haines, la mijlocul lunii septembrie.

La sfârșitul acestei înregistrări ce durează un minut și 11 secunde, Statul Islamic prezintă un alt ostatic american, Peter Kassig.

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental executat în acest mod de Statul Islamic în Siria, după doi jurnaliști americani, James Foley, a cărui execuție filmată a fost difuzată pe 19 august, Steven Sotloff  (video difuzat pe 2 septembrie) și angajatul umanitar David Haines (video difuzat pe 13 septembrie).

Ministerul Afacerilor Externe din România condamnă în cei mai categorici termeni asasinarea brutală a cetățeanului britanic Alan Henning de către organizatia teroristă ISIL și subliniază necesitatea aducerii în fața justiției a celor vinovați.

”Astfel de acte teroriste și crime abominabile împotriva umanității fac și mai necesar angajamentul coaliției internaționale de a lupta împotriva acțiunilor teroriste ale ISIL, care reprezintă amenințări grave la adresa securității și stabilității și afectează nu doar regiunea Orientului Mijlociu, ci și spațiul euro-atlantic. Ministerul Afacerilor Externe transmite solidaritatea față de poporul britanic și toată compasiunea către familia celui disparut. România a exprimat sprijinul politic pentru coaliția internațională anti-ISIL și analizează modalitățile concrete prin care poate contribui la eradicarea fenomenului ISIL”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Pe 25 septembrie, Gruparea islamistă Jung al-Khilaka, afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic, a postat o înregistrare video intitulată “Mesaj de sânge pentru Guvernul francez”, în care prezintă executarea francezului.

Ostaticul este prezentat în genunchi şi legat la mâini, fiind înconjurat de patru bărbaţi cu cagule pe feţe. După ce francezul Hervé Pierre Gourdel transmite familiei că o iubeşte, este decapitat de teroriști.