Breaking news

Statul în casă dăunează grav democraţiei. Dacă îţi pasă hai în piaţă!

Joi seară, pe un ger cumplit, peste 300 de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii, în a 14- a zi de proteste neîntrerupte.

Nici zăpada care cădea peste ei, nici gerul cumplit care îţi îngheţa respiraţia, nu i-a speriat pe cei care au decis să protesteze la multe grade minus, cerând cu insistenţă demisia lui Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate.

Părăsiţi de televiziuni, protestatari au rezistat pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional cât şi pe trotuarul de lăngă Facultatea de Arhitectură, până în jurul orei 23.00.

Vremea rea, numărul mic de protestatari cât şi blocajele din ţară, produse de ninsori au făcut ca televiziunile să nu mai fie interesate de ceea ce se întâmplă la Universitate.

La ora 21.00, la kilometrul zero al democraţiei se aflau doar două televiziuni, Antena 3 şi OTV. Singurele care transmiteau live de la protestul în zăpadă.

În timp ce oamenii îndurau frigul în speranţa unui trai mai bun şi cu gândul că vor putea da jos actuala putere, alţi români stăteau la căldură şi îi blamau pe cei care ieşiseră să protesteze la Universitate.

Unii au spus că numărul participanţilor este prea mic pentru a li se alătura, alţii spuneau că protestează degeaba.

Alţii în schimb, s-au îndurat de cei care protestau în firg şi au pus mână de la mână şi le-au adus ceai cald oamenilor de la Piaţa Universităţii.

Indiferent de numărul celor prezenţi joi seară în stradă, gestul lor trebuie apreciat şi demn de urmat. Nimeni nu spune să stai 10 ore în frig. Dar dacă vii şi stai o oră şi strigi alături de ei pentru un trai mai bun, nu vei muri de frig.

Putem schimba ceva în această ţară doar dacă suntem solidari şi ne spunem părerea, dacă se poate într-un număr cât mai mare.

Într-o ţară în care puterea încalcă toate legile şi jecmăneşte populaţia, singura modalitate democratică de a-i da jos sunt protestele de stradă.

Unul dintre protestatari a afişat o pancartă cu următorul mesaj „Statul în casă dăunează grav democraţiei. Dacă îţi pasă hai în piaţă!”. Subscriu la această lozincă şi vă îndemn să ieşiţi din casă, să mergeţi în piaţă, dacă vă pasă.