Breaking news

Statul a recuperat, în instanță, 1000 de ha teren agricol, exploatat ilegal de Ștefan Poienaru

Agenția Domeniilor Statului a reușit să recupereze 1000 de ha de teren arabil, ocupate abuziv de holdingul SC Agrofam  SRL, aparținând omului de afaceri, Ștefan Poienaru, potrivit ancheteonline.ro.

Înalta Curte de Justiție și Casatie  a dat o decizie definitivă și irevocabilă  prin care stabilește faptul că SC Agrofam a exploatat ilegal, timp de 10 ani,  terenurile ADS deținute în cadrul fostului IAS Grădiștea din județul Călărași.

Pentru recuperarea prejudiciului adus bugetului statului, în valoare de 1,3 milioane euro, reprezentând redevența neîncasată,  ADS se judecă cu SC Agrofam, la Tribunalul Ialomița.

Societatea lui Poienaru a gestionat fraudulos fonduri europene de la APIA Călărași în valoare de aproximativ 5 milioane euro, bani obținuți ca subvenție de la statul român și din bani europeni.

În sentința Curții  se arată că SC Agrofam Holding a profitat de încheierea unui contract neclar de concesiune cu ADS pentru o suprafață de 5404, 80 ha, în anul 2000, cuprinse în suprafața fostului IAS Grădiștea.

Drept urmare, holdingul și-a extins exploatarea cu încă 1000 de hectare aflate în administrarea ADS, în cadrul aceluiași fost IAS.

>