Breaking news

Staţiunea Mamaia va avea pasarele în formă de iaht, val şi năvod

Autorităţile locale din Constanţa vor construi trei pasarele în staţiunea Mamaia. Una dintre ele va fi în formă de iacht alta în formă de val şi una va semăna cu un năvod.

pasarelaCele trei pasarele pietonale fac parte din planul primarului Constanţei, Radu Mazăre de modernizare a celei mai conoscute staţiuni de pe litoralul românesc.

2,5 milioane de euro va costa construcţia celor trei pasarele pietonale în Mamaia. Acestea vor avea o lungime de maxim 18 metri şi o înălţime de 5,13 metri.

Prima pasarelă va avea formă de iaht şi va fi amplasată în faţa Satului de Vacanţă. A doua pasarelă va fi amplasată în zona piaţetei Cazino şi va fi în formă de năvod cu pescăruşi. Iar a treia pasarelă va avea  formă de val şi va fi ridicată în dreptul piaţetei din faţa Hotelului Rex

Pe lângă cele trei pasarele, Mazăre vrea să construiască şi o promenadă, o instalaţie de teleschi nautic pe lacul Siutghiol  şi un orăşel lacustru în formă de frunţă de arţar.

Promenada va cuprinde zone de odihnă şi piste pentru biciclete. Costul acesteia se ridică la 18 milioane de euro, iar fondurile ar urma să fie obţinute de la Uniunea Europeană.

În staţiunea Mamaia se află 60 de hoteluri cu o capacitatea de peste 20.000 de locuri de cazare. Anul trecur peste 800,000 de turişti au vizitat staţiunea Mamaia.

>