Breaking news

Staţia de epurare de la Glina va fi inaugurată luni

Stația de epurare a apei uzate, de la Glina, este gata de inaugurare. Apa Nova București a preluat de la 1 iulie și Stația de Epurare a Apelor Uzate(SEAU) de la Glina.

Practic la stația de la Glina s-au efectuat lucrări la reabilitarea și completarea liniei de apă existente, construirea unor rezervoare-tampon suplimentare și realizarea unei statii de îngroșare și deshidratare pentru nămol. Apa Nova s-a angajat să investească în viitorul sistem integrat de canalizare al Capitalei aproape 40 de milioane de euro, pe o durată de trei ani. Planul de modernizări presupune pe lângă decolmatarea casetei de sub Dâmbovița și investiții în Stația de Epurare Glina.

În staţia de la Glina vor intra începând de luni, 10 mc/s de apă uzată care vor fi trataţi mecanic, iar dintre aceştia, 5 mc/s vor fi trataţi şi biologic şi terţiar.

Apele reziduale sunt tratate în trei etape. Corpurile de dimensiuni mai mari care plutesc în apa Dâmboviței sunt reținute de o serie de grătare. Apoi, apa trece prin niște site cu un rol identic ca cel al grătarelor, dar au ochiuri dese, reținând corpurile solide cu diametru mai mic. După decantare substanțele adunate la suprafață (grăsimi, substanțe petroliere) se înlătura, iar nămolul depus pe fund se trimite la metantancuri.