Breaking news

Starea de sănătate a Iuliei Timoşenko este foarte gravă

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, arestat pe 11 octombrie 2011, pentru fapte de corupţie, are mari probleme de sănătate.

Nina Karpaciova, delegat parlamentar pentru Drepturile Omului, a vizitat-o duminică pe Iulia Timoşenko şi a declarat că starea de sănătate aacesteia este „foarte gravă”.

Starea Iuliei Timoşenko este foarte gravă, nu a putut nici măcar să se ridice din pat. Este necesar să fie examinată şi îngrijită în afara închisorii”, a declarat Nina Karpaciova.

Autorităţile penitenciare au anunţat la începutul lunii octombrie că Timoşenko avea dureri de spate şi mergea cu dificultate. Apropiaţii Iuliei Timoşenko afirmă că nu se mai poate deplasa şi trebuie să rămână în pat chiar şi la interogatorii.

Miniştrii de externe ai Poloniei şi Suediei se vor întâlni cu cel mai bogat om din Ucraina, miliardarul Rinat Akhmetov, în încercarea de a obține eliberarea Iuliei Timosenko.

Timoşenko a fost condamnată la închisoare pentru abuz de putere cu privire la acordurile semnate de aceasta în 2009 cu Rusia în privinţa gazelor naturale.

Uniunea Europeană a atras atenţia că o eventuală condamnare a Iuliei Timoşenko ar avea consecinţe negative asupra relaţiilor dintre Kiev şi UE.