Breaking news

Stare de asediu la Washington după ce susţinătorii lui Trump au pătruns în Capitoliu

Revoluţie în Capitala SUA. Mii de susţinători ai lui Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului. Au spart uşi şi ferestre şi au pătruns în Camera Reprezentanţilor şi în Senat ca să împiedice validarea lui Biden în funcţia de Preşedinte al SUA.

SUA se află în centrul unor proteste fără precedent care fac înconjurul planetei. Susținătorii lui Donald Trump au intrat în birourile reprezentanților Congresului SUA, unde au umblat în actele oficiale ale acestora. Aceștia au lăsat și un mesaj scris pe birou președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi: „Nu vom da înapoi”.

O femeie a murit după ce a fost împuşcată în timpul protestelor, iar peste 20 de persoane au fost arestate de poliţie.

Din cauza protestelor fără precedent, Primarul din Washington a impus restricţii de circulaţie de la 18:00.

Poliţia a dispus evacuarea anexei „Cannon” şi a „Bibliotecii Madison” a Congresului SUA, din cauza unor ameninţări cu bombă, în timp ce Congresul SUA valida rezultatul scrutinului prezidenţial.

Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au iniţiat sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, organism care a confirmat victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Donald Trump, a denunţat miercuri, într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor adunaţi în centrul Washingtonului, presupuse fraude electorale în scrutinul prezidenţial, afirmând că nu îşi va recunoaşte înfrângerea.

După ce protestele au degenerat, Trump le-a cerut protestatarilor să plece acasă paşnic.

“Vă cunosc durerea, știu că sunteți dezamăgiți. Am avut alegeri care ne-au fost furate. A fost o victorie uriașă și toată lumea știe, în special cealaltă tabără, dar trebuie să mergeți acasă acum. Trebuie să avem pace, trebuie să avem lege și ordine, să respectăm minunații noștri oameni din cadrul legii și ordinii. Nu vrem ca nimeni să fie rănit. Este o perioadă foarte grea. N-a mai fost niciuna la fel, în care un astfel de lucru să se întâmple, în care să ne ia totul, de la mine, de la voi, de la țara noastră. Acestea au fost alegeri fraudate, dar nu putem intra pe mâna acestor oameni. Trebuie să avem pace. Mergeți acasă, vă iubim, sunteți foarte speciali, ați văzut ce se întâmplă, felul cum alții sunt tratați, într-un mod foarte rău. Dar știu cum vă simțiți. Așa că, mergeți acasă, și mergeți în pace”, a declarat Donald Trump.