Breaking news

Stare de alertă în Spania din cauza grevei controlorilor de trafic aerian

Guvernul din spaniol a decretat starea de alertă în Spania după ce controlorii de trafic și-au luat concediu medical ceea ce a dus la paralizarea spațiului aerian

spania spaniol.

Controlorii de trafic aerian din Spania au delcanșat o grevă spontană fapt ce a dus la blocarea tuturor zborurilor în peninsula iberică.

Zeci de mii de pasageri, printre care și români snt bolcați de ore bune pe aeroporturile din Spania.
Guvernul spaniol a anunţat vineri seara că va încredinţa armatei gestionarea controlului aerian din cauza acestei greve care a izbucnit în urma unui conflict privind timpul de muncă şi a denunţat un şantaj al controlorilor de trafic aerian.

Un Consiliul al miniştrilor extraordinar este prevăzut pentru sâmbătă dimineaţa şi ar putea decreta „stare de alertă”, a afirmat vicepreşedintele Guvernului, Alfredo Perez Rubalcaba, avertizând că angajaţii care nu se prezintă la serviciu sunt ameninţaţi cu închisoarea.

Criza, care afectează 250.000 de pasageri, potrivit Autorităţii pentru administrarea aeroporturilor (Aena), a izbucnit vineri seara, cu închiderea aeroporturilor Madrid-Barajas, cele din insulele Canare şi Baleare, pe măsură ce controlorii au refuzat să mai lucreze.

Aeroporturile s-au transformat vineri seara în gigantice săli de aşteptare. La Madrid s-au format cozi lungi de aşteptare, unii dintre pasageri preferând să se aşeze pe jos.