Breaking news

Stanislas Wawrinka va juca finala turneului Masters de la Madrid

Stanislas Wawrinka s-a calificat sâmbătă, în finala turneului de simplu masculin de la Madrid, după ce l-a învins în semifinale pe cehul Tomas Berdych, al șaselea favorit al turneului.

tomas berdych si stanislas wawrinkaFinala turneului Masters 1000 de puncte de la Madrid, se va disputa între elvețianul Stanislas Wawrinka și spaniolul Rafael Nadal.

Tomas Berdych a început prost meciul, pierzând primul său serviciu chiar în debutul primului set pe care l-a și pierdut cu 3-6.

În setul doi a început să joace mult mai bine, reușind să facă un brake la scorul de 4-4, a preluat conducerea cu 5-4, a urmat la serviciu și s-a impus cu 6-4.

În setul decisiv, cehul a reușit să facă un brake la scorul de 2-2, a urmat la serviciu și s-a distanțat la 4-2. Scor la care a aut două mingi de al doile-a brake, însă le-a ratat pe amândouă. Fapt ce i-a permis lui Stanislas Wawrinka să revină în meci.

Elvețianul a făcut re-brake, a egalat scorul la 4-4, după care a urmat la serviciu și a preluat conducerea cu scorul de 5-4.

Tomas Berdych a căzut psihic și nu a mai reușit să egaleze la 5-5, pierzându-și serviciul, setul trei și implicit calificarea în finala turneului Masers de la Madrid.

După o oră și 55 de minute de joc, Stanislas Wawrinka a câștigat semifinala cu cehul Tomas Berdych, al șaselea favorit al turneului madrilen.

Stanislas Wawrinka, locul 15 ATP, va juca în finală, cu favoritul gazdelor, ibericul Rafael Nadal.